200 g keksa
5 žlica smeđeg šećera
6 žlica običnog šećera
120 g maslaca
500 g svježeg sira
1 limun
2 jaja
2 vanilin šećera
2 kisela vrhnja
džem od smokve
Priprema:
1. Okruglom kalupu za torte obložite dno masnim papirom i po njemu posipajte 2 žlice smeđeg šećera, mi smo ovog puta stavili bijeli u nedostatku smeđeg.
2. Pećnicu stavite da se grije na 250C.
3. 200 g Petit Beure keksi sametljite ili nadrobite i izmiješajte sa 3 žlice smeđeg šećera i 120 g maslaca prethodno otopljenog maslaca, sve dobro rukama izmiješajte.
4. Stavite smjesu u kalup i utisnite da svagdje bude jednako raspoređeno, nemojte utisnuti prejako!
5. Stavite peći točno 4 minute.
6. Dok se to peče pripremite si žutu kremu: Izmiksajte 500 g svježeg sira, sok 1 limuna, 2 cijela jaja, 3 žlice običnog šećera i 1 vanil šećer.
7. Pečene kekse nakon 4 minute izvadite van i pećnicu smanjite na 170C. Žutu kremu prelijte odmah preko vrućih keksi bez ikakvog čekanja i vratite odmah u pećnicu da se peče točno 20 minuta. Ako vam je teže razmazati, možete kalup primiti u ruke i protresti lijevo desno da se krema sama rasporedi.
8. Kada se to peče pripremite si bijelu kremu: Izmiksajte 2 kisela vrhnja, 3 žlice običnog šećera i 1 vanil šećer.
9. Kada se je žuta krema ispekla, ugasite pećnicu, preko nje izlijte bijelu kremu i stavite još 5 minuta u ugašenu pećnicu.
10. Torta mora stajati 4-5 sati u frižideru prije konzumiranja.
11. Na kraju premazati domaćim džemom od smokve.