Istarski chef Emanuel Melon, koji već dugi niz godina vodi umašku konobu Melon, prije 10 godina sudjelovao je u 'Večeri za 5' te odnio pobjedu, a na to je i danas ponosan. Na stranici njegove konobe stoje fotografije iz emisije, a kako je nedavno i tjedan u kojem je sudjelovao ponovno prikazan na RTL2, Emanuelu su ljudi opet počeli prilaziti s brojnim pitanjima oko RTL-ove popularne emisije. "Da, vole pitati kako je bilo, pravim li u konobi recepte koje sam tamo spremao i slično", kaže Emanuel te dodaje: "Meni je to bilo super iskustvo. Ipak je drugačije kad kuhaš u restoranskoj kuhinji i kad kuhaš u svojoj kuhinji kod kuće. Drugačija je atmosfera, a i drugačija su jela."
Kako je njegova konoba poznata po tjestenini, ne čudi što je i tad za predjelo spremao raviole sa šparogama, tartufima i pršutom. "Radio sam još i punjeni file te knedle od Nutelle s tartufima za desert", prisjeća se. A te knedle i danas su poznate u njegovom kraju. "Volim ih spremati za Dan žena, to mi je poseban ritual. Dio tog menija iz 'Večere za 5' poslužujem u konobi, a neke stvari pravim samo za prijatelje", kaže.
Za 'Večeru za 5' ima samo riječi hvale. "Sudjelovao sam i u emisiji 'Punom parom' i bilo mi je super, ali 'Večera za 5' bila je jedno posebno iskustvo. Opuštena atmosfera i ugodno druženje donijelo mi je i prijateljstva s dvoje ljudi iz emisije s kojima se i danas družim. Danas više ne pričamo samo o sudjelovanju u emisiji, već o svemu i svačemu", kaže Melon te dodaje kako je u nekoliko puta nagovarao svoje prijatelje koji imaju smisla za kuhanje da se i sami prijave.
Ipak, u show se nije prijavio sam, već ga je prijavila sestra. "Bio sam jako iznenađen, ali drago mi je da sam na kraju sudjelovao. I danas se kod nas kod kuće gleda show pa se veselim novim epizodama. Bude mi jako zanimljivo gledati što kandidati kuhaju, recepte koje nerijetko sami izmišljaju, a time se i sam inspiriram da probam nešto novo", kaže.
Konoba Melon je obiteljska konoba, koju je Emanuel naslijedio od oca, a koja se nalazi u Petroviji, na lokalnoj cesti Umag - Buje, gdje se pored brojnih delicija možeisprobati jela pomalo zaboravljenih receptura.
U posao su uključeni svi - mama, tata i sestra kako bi svojim gostima pružili autentične okuse i mirise Istre, istarskih tartufa, tjestenina i ostalih specijaliteta spojenih s izvrsnim istarskim vinima.