Večera za 5 na selu

Dalibor pripremio pravu tradicionalnu večeru, no kum Ivan ipak je odnio pobjedu u sisačkom tjednu 'Večere...

U petak navečer u showu 'Večera za 5 na selu' finalnu večeru pripremao je Dalibor Didulica iz Gušća te unatoč raskošnoj domaćoj večeri nije uspio bodovno nadmašiti svog kuma.

RTL.hr
29.04.2022 21:27

Posljednji ovotjedni domaćin Dalibor jako se potrudio kako bi svojim gostima pružio domaći ugođaj i starinske okuse te je već na dočeku oduševio ekipu svojim izgledom. Jako je lijepo što je Dalibor bio u narodnoj nošnji", kazala je Slavica s kojom su se svi složili. Nakon aperitiva domaćin je pozvao goste u svoju konobu, gdje je poslužio večeru, a za predjelo je poslužio domaće žgance, sir i vrhnje te kobasice koje on pravi.

Večera za 5 na selu, Dalibor Didulica

Predjelo od moga kuma je bilo fenomenalno, napokon sam dočekao pravo predjelo", kazao je Ivan , a Miro je pohvalio: To su sve sastojci koje ja volim i obožavam, svaka čast. Nakon dugo godina sam pojeo žgance koji su napravljeni, a ne kupljeni, fantastično!"

Večera za 5 na selu, Dalibor Didulica

Nakon ukusnog predjela stiglo je jare na ražnju za glavno jelo, a onda su svi navalili na priloge i salatu jer nisu obožavatelji tog mesa. Ja sam kumu ranije rekao da ja jaretinu jednostavno ne mogu pojesti", priznao je Ivan dok je Miro komentirao: Svaki put kad vidim jare vidim Janka i Miciku, svoje ljubimce..." Iako jaretina nije bila po ukusu gosti, prilozi su svima prijali. Restani krumpir je bio pravi posavski restani i bio je vrh vrhova!" izjavio je Miro.

Večera za 5 na selu, Dalibor Didulica
Večera za 5 na selu, Dalibor Didulica

Za desert je Dalibor poslužio domaću pitu od sira po receptu svoje bake koji je većini prijao, osim Sandri i Ivanu koji nisu obožavatelji sira u desertu. Na kraju ovotjednog druženja Dalibor je večeru završio uz tamburaše, ples i pjesmu pa je ekipa u veselom tonu krenula na ocjenjivanje. Sandra mu je dala ocjenu 10 jer se domaćin jako potrudio da gostima ništa ne nedostaje na večeri, a Miro mu je dao ocjenu 9 jer mu nije odgovaralo glavno jelo, kao ni Slavici i Ivanu koji su zbog jareta na ražnju Daliboru dali ocjenu 8. Tako je domaćin skupio 35 bodova , što nije bilo dovoljno da nadmaši kuma Ivana koji je s 38 bodova postao pobjednikom sisačkog tjedna 'Večere za 5 na selu'!.

Večera za 5 na selu, Dalibor Didulica

Još uvijek ne vjerujem da sam pobijedio, jako sam iznenađen. Nagradu ću potrošiti na ovotjedne prijatelje, sastat ćemo se jednog dana u restoranu i sve ćemo pojesti i popiti!" zaključio je Ivan.

Večera za 5 na selu, Dalibor Didulica

Idući tjedan show 'Večera za 5 na selu' odlazi u Dalmaciju na sunčani Pašman, nove epizode ne propustite pogledati od ponedjeljka do petka od 20.15 sati na RTL-u!