Večera za 5 na selu

Danijela o dolasku u Njemačku: 'Imala sam 17 godina, 50 maraka, diplomu i putovnicu'

Ugostiteljica i poduzetnica Danijela Rašić Matoš prisjetila se svog nekadašnjeg života

RTL.hr
10.02.2023 18:00

Ugostiteljica i poduzetnica te školovana kuharica Danijela za sebe voli reći da je temperamentna, izravna i ponekad neugodna. "Po zanimanju sam kuhar, u Njemačkoj sam se usavršila, napravila sam majstorski tako da imam četvrti stupanj plus majstorski i bavim se tim poslom", rekla je Danijela. Slobodno vrijeme izvan sezone provodi u kući, a voli, kaže, i izaći s prijateljicama na kavu ili ručak. "Igram na karte, to je moj hobi i ljubav", otkrila je. "Treniram da prikratim ovo slobodno vrijeme, ali i zbog toga što sam već dama u godinama".

"U 'Večeru za 5 na selu' prijavila sam se jer volim svoj posao i htjela sam malo ubiti zimsku monotoniju te prikazati sebe kako ja to radim, da ispričam ljudima kako je odrastati u ovoj sredini ili Njemačkoj, te kako je baviti se ovim poslom", ispričala je Danijela. "Gosti imaju visoka očekivanja od mene jer se bavim kuhanjem i dosta komuniciram o tom kuharstvo pa smatram da gosti imaju jako velika očekivanja od mene", komentirala je.

Danijela Rašić Matoš

"Godinama sam živjela u Njemačkoj i naučila sam njihovu kuhinju, htjela sam u čast svojoj trećoj domovini kuhati", dodala je poduzetnica. "Ponosna sam što sam hercegovačke krvi, to je malo i zbog odgoja, tradicije, zbog ljudi, svega. Sve je to vezano jedno s drugim", ispričala je o svojim korijenima. Sa 17 godina Danijela je otišla u Njemačku - trbuhom za kruhom. "Moj otac je bio bravar, radio je ogradu kod jednog čovjeka koji je imao restoran u Njemačkoj. Preko toga sam došla u Njemačku, 50 maraka, diploma i putovnica, plakala sam do Rijeke. Vozač mi je rekao: 'Mala, ako ne prestaneš plakat', ostavit ću te ovdje", prisjetila se dana kada je otišla u Njemačku.

"Bila sam dijete, ostavljaš rodni kraj, prijatelje, sve ostavljaš i odlaziš negdje gdje ne znaš ni jezik. Imala sam na papiru zapisano gdje moram doći. Sve je to nešto novo", dodala je.

Hoće li Danijela uspjeti zaraditi više bodova od vodeće Andrijane, pogledajte večeras u 'Večeri za 5 na selu' od 20.15 sati!