Večera za 5

Dario ne prestaje podbadati Ivanku: Strategija je da joj malo zapaprim!

Današnja domaćica u Večeri za 5 na selu" zove se Andreja, dolazi iz Ivanca i pokazala se zahvalnom gošćom koja je dosad domaćicama podijelila devetke, a svoje je goste planirala osvojiti predjelom naziva Srolaj me nježno, glavnim jelom Nezadovoljna junica te desertom Složna braća kuću grade.

RTL.hr
04.03.2020 21:05

Stvarno luda imena", komentirala je Ivanka , a i ostalim su se kandidatima baš jako svidjela. Svi tako radimo da naša jela imaju posebnu priču", rekla je gospođa Marija .

Andreja Halamek

Tijekom pripremanja jela, Andreja je komentirala gospođu Ivanku - i to ne samo to što su ona i Vlatka majka i kći! Ne znam koja je Ivankina motivacija za prijavu u ovaj show ako inače ne večera?" čudila se ekonomistica. Koju sam ja Vlatki ocjenu dala i koju će ona meni - to oni nemaju što zamjerati. I ne smiju! Ja ne ocjenjujem čovjeka, nego jelo i neka se srdi na mene tko hoće!" zaključila je Ivanka .

na večeri kod Andreje

Domaćica ih je dočekala pred kućom, popili su aperitiv i večera je ubrzo počela. Andreja je poslužila predjelo - pileća prsa, krem sir, gaudu sa špekom, sve omotano pancetom i uz hladni umak. Svima se svidjelo predjelo, i izgledom i okusom. Top mi je dio onaj domaći omotani špek oko tih rolica", komentirao je Dario .

predjelo kod Andreje

Uskoro su prešli na glavno jelo - pašticadu na zagorski način . Razočarala me Andreja s pašticadom zato što imamo toliko zagorskih jela koje je mogla odabrati", komentirala je Ivanka, a Dario je samo dodao kako se to kod njih kaže - govedina na divlje . Domaćica im je ispričala kako je to pripremila po maminu receptu, no Ivanki je nakon predjela ipak bilo previše mesa. Ja vam nisam mesna - jedem meso, ali vrlo malo. Toliko sam se mučila dok sam to prožvakala samo da ne bih uvrijedila Andreju", rekla je, a Dario ju je provocirao kako je izjavila da ne jede poslije 18 sati.

glavno jelo kod Andreje

Andreja je potom donijela desert - kolač od oraha, čokolade i jabuka, a Ivanka je ponovno bila razočarana zato što nije bilo nešto zagorsko. Malo je bomba kolač", rekla je Marija, a s njom se složila i Ivanka. To je za onoga tko strašno voli slatko i gladan je jako", dodala je Vlatkina mama. Poslije deserta goste je oduševila Ženska vokalna skupina Kaliope, a domaćica se toliko raznježila da je zaplakala.

desert kod Andreje

Nije bilo prevelikih zamjerki, ali ni pretjeranog oduševljenja pa je Ivanka dala ocjenu osam zato što joj umak u glavnom jelu nije bio dovoljno gust, a i nije bilo dovoljno ljuto. Vlatka se odlučila za devetku jer joj se nije svidjelo kako su jela aranžirana, Dario je dao čistu desetku jer mu je sve bilo fenomenalno, a Marija se odlučila za sedmicu jer joj se nije baš svidjelo glavno jelo, kao i desert.

Andreja plače

Sutra večeru priprema mladi kuhar Dario iz Bednje, a hoće li se smiriti strasti među natjecateljima ili će se i dalje nastaviti podbadati - ne propustite pogledati u novoj epizodi kulinarskog showa Večera za 5 na selu" u 20 sati na RTL-u.