Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
VODA ŽIVOTA

Dinka se može pohvaliti da pravi domaći bosanski viski od čak 13 trava!

Prodavačica Dinka podrijetlom je iz Bosne, no prije četrdeset godina preselila se na Cres, gdje je pronašla svoj novi dom.

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 26.6.2019. u 10:05
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kad ne radi, vrijeme provodi s bližnjima, a najradije se opušta berući ljekovito bilje koje koristi u razne svrhe.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

„Bavila sam se kuharstvom, a poslije sam počela raditi kao prodavačica u mesnici. Moja su zanimanja posao i kuća, ali kad sam slobodna, najviše volim brati ljekovito bilje. Berem ga od malih nogu jer mi je majka bila poznata travarica u selu i pravila je meleme tako da sam od nje naučila sve o travama. U Cresu ima jako puno ljekovitog bilja jer je to brdovito i kamenito područje, i od njega pravim čajeve, sirupe protiv kašlja i kreme. Pravim i bosanski viski u njega stavljam 13 trava!“ rekla je Dinka za koju će svi mještani Cresa reći kako je uvijek vedra i nasmijana.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

„Poznajem cijeli Cres jer svi kod mene dolaze kupovati meso“, naglasila je Dinka i dodala svoje razloge zašto se prijavila u RTL-ov popularni  kulinarski show.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

„U 'Večeru za 5 na selu' prijavila sam se da bih malo pokazala i drugačiju kuhinju, da promoviram svoj grad Cres u kojem živim dulje nego u svom rodnom kraju te da se malo družim i zabavim. A kad je o pobjedi riječ, vjerujte da mi nije mi žao i ako budem zadnja - važno je sudjelovati i zabaviti se“, zaključila je simpatična Dinka.

A hoće li se njezina „malo drukčija kuhinja“ svidjeti ostalim kandidatima, ne propustite pogledati u novoj epizodi kulinarskog showa „Večera za 5 na selu“ od 21 sat na RTL-u!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
VOLI SELO

Mladi domaćin Luka: 'Djed mi je ostavio imanje i nadam se da će i moj sin jednom ostati tu'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba