Play ponuda
Play ponuda
Zabavljač tjedna

Djed Stipo nagrađivani je vinar koji piše poeziju, a izdao je i zbirku pjesama „Pričanje s ravnicom“

On je djed, vinar, vinogradar i pjesnik te današnji kuhar i domaćin. On je simpatični umirovljenik Stipo Golubov, u selu poznat kao Car.

Image
Press/ 24.7.2019. u 13:00
Play ponuda

Stipo dolazi iz mjesta Draž, posjeduje mali OPG, koji se sastoji od povrtnjaka, voćnjaka, kokoši, ovaca i svinja te vinograda. Proizvodi vlastite rakije, likere i vina te je svojedobno osvojio i nekoliko nagrada za najkvalitetnije vino. Kako kaže, vinski podrum obitelji Golubov prenosi se s koljena na koljeno te se tako nastavlja obiteljska tradicija koja mu puno znači. Kada nije u vinogradu, Stipo voli gledati sport, posebno nogomet te voli pisati pjesme o tradicionalnim običajima i samoj Baranji.

Image
Foto:
Image

„Bio sam predsjednik KUD-a 10 do 15 godina te i danas pišem pjesme, no malo rjeđe nego prije, a objavio sam i vlastitu zbirku pjesama "Pričanje s ravnicom“, kazao je Stipo, kojem je tradicija stil života, a svoje znanje prenosi na djecu i unuke, što nas dovodi do Filipa.

Image
Foto:
Image

„Snaja me prijavila u show 'Večera za 5 na selu' i kad mi je to rekla prihvatio sam izazov, a onda se u međuvremenu prijavio i unuk Filip i sad smo u istom košu i tjeramo do kraja“, objašnjava djed, koji voli kuhati „po starinski“ pa će tako danas gosti kušati prave stare baranjske delicije.

Hoće li Stipo oduševiti mlađahnu ekipu svojim jelovnikom, pogledajte večeras u 21 sat na RTL-u!

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
UŽIVAJTE

Kod Maje je najviše pohvala bilo za desert: Donosimo recept za čokoladnu rapsodiju s narančom

Play ponuda

Više s weba