Play ponuda
Play ponuda
Prešao u vodstvo

Djed Stipo oduševio pravim domaćim specijalitetima: 'Hrana odlična, atmosfera vrhunska, bez primjedbe!'

Simpatični umirovljenik je jednostavnim i tradicionalnim jelovnikom zadovoljio ukuse gostiju i osvojio do sada najveći broj bodova.

Image
Press/ 24.7.2019. u 22:14
Play ponuda

Djed Stipo se zaista potrudio kako bi se gosti kod njega osjećali ugodno te je razradio svaki detalj svoje večere, što su kandidati znali cijeniti. Na početku ih je dočekao u gatoru, prostoriji ukopanoj u zemlju u kojoj se skladišti vino, kako bi ispili nekoliko čašica domaćeg aperitiva.

Image
Foto:
Image

Potom su krenuli u vinski podrum, gdje je poslužio večeru u prekrasnom ambijentu starog obiteljskog podruma. Kao predjelo je servirao Šokačku ponudu – domaći sir, šunku, kulen i kulenovu seku te pogaču.

„Dosta jednostavno predjelo, ali ako uzmemo u obzir da je on to meso sam odgojio, zaklao, začinio i sve napravio sam, znači, tu je dosta posla oko toga bilo“, kazao je Filip kojem se svidjelo predjelo „njegovog starog“, baš kao i ostalima jer je sve bilo domaće i ukusno.

Image
Foto:
Image

Bee paprikaš je ponudio za glavno jelo te su svi komentirali kako je to najukusniji paprikaš od janjetine koji su kušali, a pokleknuo je čak i unuk, koji inače ne voli jesti janjetinu.

„Janjetinu ne bih predložio ni najgorem neprijatelju“, kazao je Filip pa nastavio, „Nisam mislio da ću ovo jesti, ne znam što je radio, ali svaka mu čast, podsjećalo je na neku divljač, stvarno prva liga“, predomislio se unuk, a Jolanka je zaključila – „Dida Stipa je momački skuhao janjetinu!“

Naber i Stipini listići bilo je ime deserta za koji je Stipo poslužio svoje grožđe, breskve i slatke listiće tijesta, popularno zvane „poderane gaće“, što je bilo jednostavno, ali ukusno.

Image
Foto:
Image

Večera je prošla u veseloj atmosferi jer se popila koja čašica više pa smijeha nije nedostajalo, a pred ocjenjivanje je Stipo pročitao jednu svoju pjesmu, koja je goste posebno dirnula. Za Stipinu večeru Sarah je dala ocjenu 8 jer joj je sve bilo odlično, ali desert je bio prejednostavan, a iz istog mu je razloga i unuk Filip dao ocjenu 8. Sanja ga je ocijenila s desetkom, baš kao i Jolanka jer su im hrana i ambijent bili odlični, atmosfera vrhunska i nisu imale primjedbi za njegovu večeru. Tako je djed Stipo s 36 bodova prešao u vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Idući na redu je Filip, a može li mladi unuk skuhati bolje od iskusnog djeda, pogledajte u četvrtak u 21 sat na RTL-u!

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
GATARA IH RAZVESELILA

Ismael i Martina ne mogu doći sebi od sreće zbog proricanja tarot majstorice: 'Dobit ćete dijete kroz godinu dana'

Play ponuda

Više s weba