Predjelo: Pileća banana
Piletina u tortilji
- 8 tortilja
- 0,5 kg pilećeg filea
- Ulje za prženje
- Vrhnje
- Majoneza
- Peršin
- Češnjak
- Začini
Priprema:
Pileći file izrezati na trakice i marinirati u začinima dan prije.
Tortilju prerezati na četvrtine i svaku trakicu umotati u četvrtinu tortilje. Pribosti čačkalicom.
Pržiti u vrućem ulju.
Vrhnje, majonezu, peršin, češnjak, sol i papar staviti u blender, sve zblendati da se poveže i zatim staviti na hlađenje.
Gotove tortilje umakati u umak.
Glavno jelo: Đurđina šnicla
- 0,5 kg svinjskog buta
- Jaja
- Brašno
- Mrvice za pohanje
- 4 dcl bijelog vina
- Peršin
- Češnjak
- Krumpir
Priprema:
Šnicle tući, posoliti, popapriti, spanirati i zatim pržiti u vrućem ulju da porumene s jedne i druge strane.
Zatim ih staviti u dublju tepsiju i zaliti vinom, posipati sjeckanim peršinom i češnjakom te sve zajedno peći u pećnici dok vino ne ishlapi.
Krumpir skuhati i nakon toga preliti vrućim maslacem i začiniti.
Desert - Kardinal Franjo
Biskvit:
- 10 jaja
- 500g šećera u prahu
- 6 žlica brašna
- 2 vanili šećera
- Prašak za pecivo
Krema:
- 0,5 l slatkog vrhnja
- 500 g maskarpone sira
- 18 dag šećera u prahu
- Džem od borovnica
Priprema:
Napraviti smjesu od 5 bjelanjaka i 18 dag šećera u prahu i vanili šećera.
Druga smjesa sastoji se od 5 žumanjaka, 5 žlica šećera, 3 žlice brašna i žličicu praška za pecivo.
Na tepsiju staviti masni papir i premazati ga margarinom te smjese staviti u vrećice i crtati jednu bijelu pa jednu žutu crtu jednu do druge.
Staviti u pećnicu da se suši na 160 stupnjeva pola sata.
Gotove pečene biskvite premazati džemom i na to raširiti kremu od tučenog slatkog vrhnja i mascarponea.
Gotov kolač posipati šećerom u prahu.