Večera za 5 na selu

Đurđica oduševila goste posebnim receptima - imamo ih ovdje!

Posebno je zanimljiv bio desert koji i sami možete isprobati danas!

RTL.hr
18.11.2021 12:00

Predjelo: Pileća banana

Image 5138848 (auto)

Piletina u tortilji

- 8 tortilja

- 0,5 kg pilećeg filea

- Ulje za prženje

- Vrhnje

- Majoneza

- Peršin

- Češnjak

- Začini

Priprema:

Pileći file izrezati na trakice i marinirati u začinima dan prije.

Tortilju prerezati na četvrtine i svaku trakicu umotati u četvrtinu tortilje. Pribosti čačkalicom.

Pržiti u vrućem ulju.

Vrhnje, majonezu, peršin, češnjak, sol i papar staviti u blender, sve zblendati da se poveže i zatim staviti na hlađenje.

Gotove tortilje umakati u umak.


Glavno jelo: Đurđina šnicla

Image 5138850 (auto)

- 0,5 kg svinjskog buta

- Jaja

- Brašno

- Mrvice za pohanje

- 4 dcl bijelog vina

- Peršin

- Češnjak

- Krumpir

Priprema:

Šnicle tući, posoliti, popapriti, spanirati i zatim pržiti u vrućem ulju da porumene s jedne i druge strane.

Zatim ih staviti u dublju tepsiju i zaliti vinom, posipati sjeckanim peršinom i češnjakom te sve zajedno peći u pećnici dok vino ne ishlapi.

Krumpir skuhati i nakon toga preliti vrućim maslacem i začiniti.


Desert - Kardinal Franjo

Image 5138856 (auto)

Biskvit:

- 10 jaja

- 500g šećera u prahu

- 6 žlica brašna

- 2 vanili šećera

- Prašak za pecivo

Krema:

- 0,5 l slatkog vrhnja

- 500 g maskarpone sira

- 18 dag šećera u prahu

- Džem od borovnica

Priprema:

Napraviti smjesu od 5 bjelanjaka i 18 dag šećera u prahu i vanili šećera.

Druga smjesa sastoji se od 5 žumanjaka, 5 žlica šećera, 3 žlice brašna i žličicu praška za pecivo.

Na tepsiju staviti masni papir i premazati ga margarinom te smjese staviti u vrećice i crtati jednu bijelu pa jednu žutu crtu jednu do druge.

Staviti u pećnicu da se suši na 160 stupnjeva pola sata.

Gotove pečene biskvite premazati džemom i na to raširiti kremu od tučenog slatkog vrhnja i mascarponea.

Gotov kolač posipati šećerom u prahu.