IVAN ŠUĆUR (62), IMOTSKI

Ivan Šućur iz Imotskog ima 62 godine, po zanimanju je ugostitelj, 20 je godina bio konobar u Esplanada Zagreb Hotelu, potom voditelj kuhinje u Gradskoj kavani u Zagrebu te naposljetku radio u Kavani i restoranu Muzej u Zagrebu. Kuhanje, folklor, boćanje i pisanje gangi najveća su mu strast, a upravo je zahvaljujući gangi - proputovao cijeli svijet! U Večeru za 5 na selu" prijavio se kako bi promovirao domovinu, glazbu i tradicionalnu hranu, a za sebe kaže da je komunikativan, veseo i ne voli lijenost. Najčešće kuha domaću kuhinju iz Zagore (peka, pijetao, pura), a preferira dalmatinsku kuhinju. Jedinom manom smatra to što mu uvijek ostane previše hrane, a vrlina mu je što njegova jela pričaju priču".
GORDANA LOZO (47), POLJICA

Premda je 47-godišnja Gordana Lozo po zanimanju tekstilni tehničar, vlasnica je fast fooda u Poljicima, a većina njezinih prijatelja i sugrađana s ponosom kažu da je izvrsna kuharica. Juhe, sarma i kolačići često su na njezinu jelovniku, a njezin suprug tvrdi kako kuhinji može činiti čuda. Za sebe kaže da je društvena i voli se šaliti, a u kulinarski show Večera za 5 na selu" prijavila se zato što želi vidjeti kako drugi kuhaju i tako stjecati nova iskustva te upoznati nove ljude. Voli peku i divljač, a preferira tradicionalnu kuhinju. Gordana smatra da je jako spretna u kuhinji, no nikako ne voli da joj se netko petlja u posao.
DANIJELA DRAGOVIĆ (19), IMOTSKI

Danijela Dragović simpatična je 19-godišnjakinja iz Imotskog koju su gledatelji upoznali u popularnoj zabavnoj emisiji Superpar", kada je s dečkom Josipom Ajdukom na iznimno duhovit način pokušavala dočarati s kakvim se sve izazovima nosi jedan mladi par u vezi. Danijela je završila srednju ekonomsku školu, za sebe kaže da je zabavna, ali i da nema dlake na jeziku te iskreno priznaje kako joj godi što je postala poznata pa je, uz želju da nauči bolje kuhati, to jedan od razloga što se prijavila u Večeru za 5 na selu". Obožava vrhnje pa najčešće kuha s tom namirnicom, preferira domaću kuhinju, a najvećom vrlinom smatra to što brzo pamti recepte.
ZLATA BUŠIĆ (70), VINJANI DONJ I

Zlata Bušić je 70-godišnja umirovljenica koja dolazi iz Vinjana Donjih, a za sebe kaže da je vesela i društvena osoba koja je neprestano u pokretu. U slobodno vrijeme volontira u udruzi umirovljenika, gdje organizira okupljanja, izlete i uvijek je zadužena za hranu i dobru atmosferu. Zlata se može pohvaliti jednim uistinu zanimljivim hobijem - kupnjom i prodajom automobila! Naime, kaže da se brzo zasiti jednog automobila, pa ih prodaje i kupuje nove. U Večeru za 5 na selu" prijavila se zbog novog iskustva t kako bi pokazala imotski način života. Omiljeno joj je jelo divljač, preferira mediteransku kuhinju, a svojom vrlinom smatra to što se ne boji eksperimentirati.
MIJO MLIKOTA (57), ZAGVOZD

Mijo Mlikota dolazi iz Zagvozda, a za sebe kaže da je neumoran i hiperaktivan pa je tako nedavno sam izgradio konobu, prošle je godine bio u ekspediciji na Himalaji, a sada se odlučio na sudjelovanje u emisiji Večera za 5 na selu" jer jednostavno ne može zamisliti da vodi dosadan život! Naravno, od sudjelovanja u showu očekuje nova zanimljiva iskustva, dobru zabavu, a i želi pokazati svoja kulinarska umijeća. Tom 57-godišnjaku omiljeno su jela piletina na žaru, raštika, suho meso i sarme, a preferira dalmatinsku kuhinju i tradicionalna jela. Smatra da je dobar kuhar, ali i da je nervozan kad mu jelo ne uspije kako je htio.