Trganci s vrhnjem i trganci s lukom
Sastojci:
1,5 kg glatkog brašna
1 jaje
Žličica soli
Topla voda cca 500ml
500 ml vrhnja za kuhanje
300 ml kiselog vrhnja
2 luka
Priprema:
Brašno posoliti, promiješati, zatim dodati jaje i toplu vodu. Zamijesiti, ali ne pretvrdo tijesto ,ostaviti neka malo odmori. U veliki lonac staviti vodu, posoliti s jednom žlicom soli kada voda zavrije. Trgati prstima tijesto i staviti u kipućuvodu - kuhati dok isplivaju na površinu ,ocijediti i isplahnuti. Žlica masti na koju se ulije vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje potrebno je posoliti, pričekati da provrije i sipati na to trgance i dobro promiješati. Luk narezati na tanke ploškice, zapećilagano na masti i zatim izmIješati s trgancima.
Emisiju 'Večeru za 5 na selu' pratite i na PLAYU .
POGLEDAJTE VIDEO: