Večera za 5 na selu

Domaći trganci baš su za prste polizati! Evo kako ih Marina sprema

Donosimo recept za domaće trgance koje su tijekom Marinine večere velikodušno pohvalili protukandidati

RTL.hr
27.05.2023 16:00

Trganci s vrhnjem i trganci s lukom

Sastojci:

1,5 kg glatkog brašna

1 jaje

Žličica soli

Topla voda cca 500ml

500 ml vrhnja za kuhanje

300 ml kiselog vrhnja

2 luka

Priprema:

Brašno posoliti, promiješati, zatim dodati jaje i toplu vodu. Zamijesiti, ali ne pretvrdo tijesto ,ostaviti neka malo odmori. U veliki lonac staviti vodu, posoliti s jednom žlicom soli kada voda zavrije. Trgati prstima tijesto i staviti u kipućuvodu - kuhati dok isplivaju na površinu ,ocijediti i isplahnuti. Žlica masti na koju se ulije vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje potrebno je posoliti, pričekati da provrije i sipati na to trgance i dobro promiješati. Luk narezati na tanke ploškice, zapećilagano na masti i zatim izmIješati s trgancima.


Emisiju 'Večeru za 5 na selu' pratite i na PLAYU .

POGLEDAJTE VIDEO: