Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
VEČERA ZA 5 NA SELU

Domaćica Iva: 'Volim svoj novi život u Pušći, a iz Slavonije mi najviše nedostaju unuci'

U naselju Gornja Pušća živi domaćica slavonskih korijena - 57-godišnja umirovljenica Iva Valić, koja se ondje preselila zbog ljubavi. Premda joj nedostaje njezin rodni kraj, a ponajviše unuci, kaže da se lijepo prilagodila životu na selu.

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 30.1.2020. u 13:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

 „Osam godina živim u Gornjoj Pušći, a dotad sam živjela u Vinkovcima. Pušća je jako lijepa, ugodna za život, lijepo sam se prilagodila ovdje, jako mi je dobro, a i volim živjeti na selu“, kaže Iva koja voli svoje cvijeće i životinje.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

„Imamo patke, kokoši i pure. Hranim ih ujutro i navečer i moram paziti da ih zatvorim jer je blizu šuma, priroda, ima lisica. Cvijeće je moja velika ljubav pogotovo otkako živim na selu - stalno nešto istražujem i donosim neke pelcere, presađujem. Zadovoljna sam kad vidim da je sve lijepo i šareno, to me jako veseli“, otkriva draga domaćica koja sebe smatra dobrom i strpljivom osobom iako napominje da ponekad zna biti tvrdoglava.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

„Naravno da se neću tako ponašati prema nepoznatim ljudima, a pogotovo prema gostima koji mi prvi put dolaze u kuću. Od sebe očekujem da ću se maksimalno potruditi i dati sve od sebe, a od kandidata da dođu iz ljubavi i vesele se hrani koju će pojesti. Moj je meni pobjednički zato što neću pripremati hranu iz ovog kraja, nego tradicionalnu slavonsku hranu“, kaže Iva kojoj ipak nešto nedostaje u Pušći.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

„Moja su najveća ljubav unuci. Moje dvije unuke žive u Vinkovcima, u mojoj bivšoj kući, a drugi unuk i unuka žive u blizini Dugog Sela. Jako mi nedostaju, pogotovo ove dvije curice iz Vinkovaca, i jako ih volim“, zaključila je simpatična baka.

Image

Večera za 5 na selu (nove epizode)

kulinarski show
Hrvatska - 2023
Ponedjeljak - petak u 20.15 sati
Gledaj na
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
VEĆ ŠEST GODINA

Luka o braku: 'Smatram da se nisam rano oženio, bila je to ljubav na prvi pogled'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba