Ja sam Jere, dolazim iz Kostrene, imam 40 godina, radim kao voditelj i organizator u uredu i bavim se životom - svime i svačime. Vrlo sam jednostavna osoba koja voli znati sve ono što je tradicionalno, prirodno... Nebitne stvari kroz jedno uho unutra, kroz drugo van. Broj jedan - obitelj, na drugom mjestu prijatelji i društvo, na trećem mjestu posao i onda sve ostalo ispod toga", kaže Jerko koji je otkrio da je počeo kuhati sa 13 godina, no uz kuhanje, ima i još neke hobije.
Numizmatika mi je hobi broj jedan. Ljubav prema numizmatici je ljubav prema zemljopisu - ti iz svake novčanice doznaš o toj zemlji, a preko televizije ne želim doznati ništa, nego preko novca. Skupljam gotovo sve, ali najviše volim stare stvari kakav je i moj tradicionalan način života. Bavim se pirografijom, ali to nije primarno jer sam povezao i drvo i pirografiju pa nešto sklepam malo od drva pa malo to skurim, primjerice, napravim kasicu ili svijećnjake u maslinovu drvu."
Jerko je jako ponosan na likere koje pravi na bazi domaće loze, kao i svoj teranino, a na pitanje zašto se prijavio u 'Večeru za 5 na selu', kaže: Prijavio sam se najviše zato što sam prije 11 godina bio u tom showu, ali onda sam bio mali. Sad sam malo narastao i želim vidjeti kakav sam ja to manijak u kuhinji - zato što mi kažu svi koji me znaju da u kuhinji svoju sporost i tromost mijenjam u jednu agresivnu životinju i onda udaram snažno."
A kako će se gostima svidjeti ono što im Jerko pripremi - ne propustite pogledati od 20.15 sati na RTL-u u novoj epizodi 'Večere za 5 na selu'.