Večera za 5

Domaćin Leo pripremio je nesvakidašnje glavno jelo i oduševio goste: 'Ovca je baš bila dobra!'

Novinar, PR menadžer i zapovjednik jahte Leo Pavela gostima je pripremio predjelo naziva Kigo, glavno jelo Kvarnerski beee i desert Jastučići od tartufa - Villa the view.

RTL.hr
25.05.2021 12:15

sastojci za cresku paštetu: 300 grama pečene skuše i 300 grama kuhane ovčetine,kapari, majoneza, senf, sol, maslinovo ulje, luk, papar, limun

PRIPREMA: Skuhanu ovčetinu, koju ste kuhali dva sata u ekspres loncu, te skušu koju ste očistili i popržili sedam minuta pomiješati sa 10 kapara, žlicom majoneze, malo senfa, pet žlica maslinova ulja, paprom i limunovim sokom te zapečenim lukom. Pustiti sve da se ohladi i poslužiti na zapečenom bijelom kruhu.

kruh Lošinj - napravljen je od polubijelog brašna uz dodatak kurkume, đumbira, ružmarina, soli, maslinova ulja, vode i kvasca. Njega smo poslužili uz cresku salamu od ovčetine.

Leo Pavela

sastojci za juhu: kupus, luk, češnjak, curry, sol, papar, mješavina začina

PRIPREMA: Manju glavicu kupusa narezati i staviti u lonac zajedno s jednim lukom i pet režnja češnjaka. Kuhati 20 minuta. Dodati začine, sol, papar, curry i mješavinu začina. Nakon 20 minuta dodati decilitar vrhnja za kuhanje i sve izmiksati s velikom šakom nasjeckanog peršina.

Leo Pavela

sastojci za glavno jelo: ovčetina, krumpir, kelj, češnjak, bučino ulje, maslinovo ulje, sol, papar mješavina začina

PRIPREMA: Skuhana ovčetina nareže se na komadiće i naglo proprži na maslinovu ulju. Krumpir se kuha poklopljen s keljem i tri režnja češnjaka te sa začinima sol, papar i mješavinom začina. Kada krumpir bude kuhan, cca 30 minuta, sve se izgnječi doda još tri režnja češnjaka i maslinovo ulje. Na tanjuru se posluži meso s keljem -broskvom koja se poškropi bučinim uljem.

salata: sjeckani kupus s mrkvom uz dodatak maslinova ulja, senfa, octa, majoneze, soli i papra.

Leo Pavela

sastojci za desert: tijesto za pizzu, čokolada s tartufima, višnje i maslinovo ulje

PRIPREMA: Tijesto za pizzu se nareže na kockice i na donji dio kore stavi se puna čajna žlica bijele čokolade s tartufima. S gornjim djelom kore sve se pokrije i obje se strane namažu maslinovim uljem. Sve se peče u pećnici na zrak sedam minuta (ovisno o pećnici i debljini kore) i zatim se stavi na tanjur, ukrasi tekućom crnom čokoladom i sokom od domaćih višanja.