sastojci za cresku paštetu: 300 grama pečene skuše i 300 grama kuhane ovčetine,kapari, majoneza, senf, sol, maslinovo ulje, luk, papar, limun
PRIPREMA: Skuhanu ovčetinu, koju ste kuhali dva sata u ekspres loncu, te skušu koju ste očistili i popržili sedam minuta pomiješati sa 10 kapara, žlicom majoneze, malo senfa, pet žlica maslinova ulja, paprom i limunovim sokom te zapečenim lukom. Pustiti sve da se ohladi i poslužiti na zapečenom bijelom kruhu.
kruh Lošinj - napravljen je od polubijelog brašna uz dodatak kurkume, đumbira, ružmarina, soli, maslinova ulja, vode i kvasca. Njega smo poslužili uz cresku salamu od ovčetine.
sastojci za juhu: kupus, luk, češnjak, curry, sol, papar, mješavina začina
PRIPREMA: Manju glavicu kupusa narezati i staviti u lonac zajedno s jednim lukom i pet režnja češnjaka. Kuhati 20 minuta. Dodati začine, sol, papar, curry i mješavinu začina. Nakon 20 minuta dodati decilitar vrhnja za kuhanje i sve izmiksati s velikom šakom nasjeckanog peršina.
sastojci za glavno jelo: ovčetina, krumpir, kelj, češnjak, bučino ulje, maslinovo ulje, sol, papar mješavina začina
PRIPREMA: Skuhana ovčetina nareže se na komadiće i naglo proprži na maslinovu ulju. Krumpir se kuha poklopljen s keljem i tri režnja češnjaka te sa začinima sol, papar i mješavinom začina. Kada krumpir bude kuhan, cca 30 minuta, sve se izgnječi doda još tri režnja češnjaka i maslinovo ulje. Na tanjuru se posluži meso s keljem -broskvom koja se poškropi bučinim uljem.
salata: sjeckani kupus s mrkvom uz dodatak maslinova ulja, senfa, octa, majoneze, soli i papra.
sastojci za desert: tijesto za pizzu, čokolada s tartufima, višnje i maslinovo ulje
PRIPREMA: Tijesto za pizzu se nareže na kockice i na donji dio kore stavi se puna čajna žlica bijele čokolade s tartufima. S gornjim djelom kore sve se pokrije i obje se strane namažu maslinovim uljem. Sve se peče u pećnici na zrak sedam minuta (ovisno o pećnici i debljini kore) i zatim se stavi na tanjur, ukrasi tekućom crnom čokoladom i sokom od domaćih višanja.