Večera za 5 na selu

Domaćin promašio temu večere: 'Rižoto za Božić? Svinjska rolada? Petokrake na stolu?'

U nastavku blagdanskog specijala u 'Večeri za 5 na selu' kuhat će lica koja smo već imali priliku vidjeti u popularnom kulinarskom serijalu, a ovaj tjedan stižu iz sjeverozapadne Hrvatske.

RTL.hr
26.12.2022 21:30

Prvi domaćin bio je mladi kuhar Dario iz Bednje koji je pripremio predjelo naziva Kinezi pehuste, glavno jelo Zerolani gudjek s kepunju i desert Peljizuni persti. U goste su mu došli šivačica Snježana, najpoznatiji kuhar serijala Božidar, najpoznatiji pijanist serijala Ivan i domaćica Bernardica. Ivan nije mogao dočekati da počne jesti, a i ostali su komentirali da im je predjelo bilo u redu, uz glavno jelo svima je falila salata, desert se najviše svidio Ivanu da bi na kraju Dario osvojio tek 27 bodova.

Dario Oreški

Ivan je prvi bio u kombiju, potom su pokupili Snježanu pa Bernardicu, a posebno se razveselio kad je ugledao Božidara s kojim je sudjelovao u božićnom specijalu 'Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!' Bernardica je Boži rekla kako ga je gledala na televiziji te ga zamolila da ne bude zločest i previše kritičan prema njima. Ja sam miran kao janje", rekao joj je Božidar, a potom se i Snježana ubacila u raspravu, govoreći svoje dojmove o Boži tako da se situacija zahuktala i prije same večere.

Dario Oreški

Dario je dočekao goste, a Ivan je rekao kako mu prvi dojam i nije baš najbolji. Domaćin je poželio da lijepo jedu i još ljepše se druže, a potom su nazdravili u to ime. Od svih alkoholnih pića preferiram aperitive, posebno višnjevac, orahovac, medicu", dodao je Ivan.

Dario Oreški

Nakon aperitiva domaćin je poslužio rižoto od gljiva. Ne znam jede li netko za Božić i blagdane u Hrvatskoj rižoto?" čudio se Božo. U rižoto je domaćin stavio i aceto balsamico, što je posebno dirnulo Ivana, kojeg taj ocat veže uz njegovu suprugu i njihov početak ljubavi jer mu ga je ona uvijek stavljala u salatu. Nije bilo kremozno, možda je trebao staviti još parmezana. Nije to bilo ništa spektakularno", dodao je Božo. Snježani i Bernardici je okus predjela bio dobar.

Dario Oreški

Za glavno jelo Dario je poslužio svinjsku roladu punjenu sirevima i špinatom omotanu špekom, a Božo je rekao da to nikad ne bi poslužio za Božić. Čisti promašaj", dodao je. Ivanu je falila salata, Dario je rekao da je nije poslužio zbog špinata, što nikako nisu mogle shvatiti Bernardica i Snježana koje su isto željele salatu. Bilo je ukusno, a falila je ta salata", dodale su. Božidaru je krumpir bio preslan, umak mu isto nije svidio, a u svinjetinu bi radije stavio gorgonzolu dok je Ivan rekao: Svinjetina je bila jako dobro napravljena, špinat obožavam, još onaj sir - jako dobro i ukusno."

Dario Oreški

Trakošćansku kremšnitu Dario je poslužio za kraj večeri. Okus je bio dobar jedino je kora bila prežilava ili je nešto zeznuo", rekao je Božo dok je Bernardici bio dobar kolač. Nemam prigovora, meni je bilo fantastično, a i štimung je bio dobar - čak i da negdje drugdje jedem tu kremšnitu, sjetio bih se ove večeri", zaključio je Ivan.

Dario Oreški

Poslije večere gosti su čitali riječi na bednjanskom narječju, a Božo je bio razočaran što nije bilo muzike. Poslije poklona došao je red na ocjenjivanje - Snježana je dala ocjenu devet jer joj je falila salata u glavnom jelu, Bernardica je dala ocjenu sedam zbog salate i zato što riža nije blagdansko jelo, a najkritičniji gosti bili su Ivan i Božidar. Ivan je dao ocjenu šest i rekao: Bilo je jako dobro i ukusno jelo, no na drvu su bile zvijezde petokrake, moj djed to nije volio, čaše su izgledale kao Sveti gral, nismo u crkvi, i gospodin me mrvicu uvrijedio. Za uvredu ide dvije ocjene manje, žao mi je" dok je Božo dao ocjenu pet uz objašnjenje: Razočarao sam se jer ako smo dobili naputak da imamo blagdanska jela, ovo nisu bila blagdanska jela."

Dario Oreški

Sutra kuha Snježana, a kako će se kritičnim gostima svidjeti izbor njezinih jela - ne propustite pogledati u novoj epizodi 'večera za 5 na selu' od 20.15 sati a RTL-u.