Večera za 5 na selu

Domaćin se baš potrudio i poslužio zanimljiva jela, ali dvije desetke ipak nisu bile dovoljne za prelazak...

Današnji domaćin u 'Večeri za 5 na selu' iz Vukovara bio je poljoprivredni tehničar Igor, koji je svojim gostima poslužio Crni burger, Šokačko-srijemski odrezak i Pijane palačinke.

RTL.hr
24.11.2021 21:17

Predjelo se nekima nije svidjelo dok je drugima bilo savršeno, glavno jelo većinom se svidjelo gostima, a palačinke u šatou nisu baš svima sjele. Unatoč zanimljivim jelima i velikom trudu oko pripreme večere, Igor je osvojio 35 bodova i nije uspio prijeći u vodstvo.

Igor Burčak

Goste je dočekao sa šljivovicom, viljamovkom i likerom od višnje te su nazdravili za dobru večeru i još ugodnije druženje. Najbolji izbor aperitiva dosad, obožavam viljamovku", rekla je Marina, a i ostali su pohvalili rakije . Za predjelo su jeli burger sa slaninom od crne slavonske svinje . Svima se svidjelo vino koje je domaćin poslužio, a za predjelo su imali neke zamjerke. Curila je mast na sve strane, a ne volim kad je premasno", rekla je Marina, a Nenad se nije složio: Ukusan, dobar, sočan, mastan, mljac... Progutao sam ga u tri zalogaja."

Igor Burčak

Domaćin je potom iznio dva glavna jela u jednom - teleći biftek i punjene pohane svinjske odreske u umaku, a svi su komentirali kako tanjur lijepo izgleda. Teško je to dočarati. Kao da sam probala tračak sunčeve zrake, kao da sam probala dio raja..., te gljive, taj umak... Meni je bilo jako, jako fino", hvalila je Lorena glavno jelo, a i Marini i Nenadu bilo je ukusno iako im je tjestenina bila nepotrebna. Teleći biftek je bio u redu iako je mogao biti mrvicu manje skuhan da je malo ostalo tog soka u njemu. Vidi se da se potrudio i zato palac gore", zaključio je Mario.

Igor Burčak

Palačinke u vinskom šatou bile su za desert, čemu se posebno veselio Nenad zato što mu je to mama pravila, a Mariju je opet bilo previše svega na tanjuru. Bilo je teško početi jesti palačinku a da taj šato ne ispadne iz tanjura", rekao je te dodao da šato nije bio dovršen. Ostalima je bilo fino.

Igor Burčak

Za darove su dobili proizvode iz zadruge Vrhunsko vukovarsko, gdje Igor radi, što je sve razveselilo. Za iznenađenje su imali karaoke te su zapjevali poznate slavonske pjesme. Lorena i Nenad za Igorovu su večeru dali desetke zato što im je sve bilo odlično - hrana, vino, ambijent i atmosfera, a Marina i Mario bili su kritičniji - Marini se nije svidjelo predjelo jer je bilo previše masno pa je dala ocjenu osam , a Mario je rekao: Moja je ocjena sedam zato što je predjelo bilo previše masno, glavno jelo glomazno, a desert prosječno dobar."

Igor Burčak

Sutra kuha Nenad, a kakav će biti domaćin - ne propustite pogledati u novoj epizodi kulinarskog showa 'Večera za 5 na selu' od 20.15 sati na RTL-u.