Večera za 5

Domagojevi recepti - gosti su najviše hvalili predjelo: 'Ukusno, fino mekano, domaće, odlično!'

Vinkovčanin Domagoj za svoje je goste pripremio jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Slavonsko carstvo, glavnog jela Pijana svinjetina i deserta Bomba.

RTL.hr
16.04.2021 13:45

sastojci za predjelo:

4 jaja
450 g svježeg sira
šalica ribanog sira
3 dl tekućeg jogurta
2 dl ulja
1 svježa paprika
4 kisela krastavca
šalica pancete
domaća kobasica - narezana na kockice
1,5 šalice kukuruznog brašna
prašak za pecivo
sol i papar

Priprema:
Pjenasto izmutiti jaja, pomiješati suhe sastojke, povrće naribati na ribež i sve sjediniti, izliti u nauljeni kalup i peći oko pola sata na 200 stupnjeva. Tijekom pečenja provjeriti čačkalicom i izvaditi kada je gotovo.

Domagoj Pavličić

sastojci za glavno jelo:

1 kg svinjskog vrata
malo brašna
3 glavice luka - krupno narezanog
2 mrkve - naribati
250 g šampinjona
0,75 crnog vina
začini: sol, papar, sušeni peršin
riža
mlinci

Priprema:
Odreske uvaljati u brašno i ispeći na naglo nekoliko minuta sa svake strane, potom ih izvaditi sa strane. Na masnoći na kojoj su se pržili odresci prodinstati luk i ribanu mrkvu. Kad omekša, dodati meso i podliti vinom, nastaviti pirjati dok meso ne omekša. Pred kraj kuhanja dodati narezane šampinjone. Rižu i mlince skuhati i poslužiti kao prilog.

Domagoj Pavličić

sastojci za desert:

0,5 l vrhnja za šlag
1 mascarpone
250 g krem sira
1 vrećica želatine
aroma jagode
6 žlica šećera
2 vanilin šećera
200 grama mljevenih keksa
120 grama maslaca

Priprema:
Želatinu otopiti prema uputama na vrećici, vrhnje za šlag umutiti u šlag te dodati ostale sastojke za kremu. Otopiti maslac i pomiješati s keksima, podlogu utisnuti u čaše. Na podlogu staviti kremu. Po želji ukrasiti preljevom za torte, jagodama i čokoladom.