Play ponuda
Play ponuda
'NISAM HTJELA EKSPERIMENTIRATI'

Dosjetljiva Ratka o Orijent kolaču: 'Kod nas u Slavoniji ima jako puno oraha pa ne mora i biti turski kolač'

Za sebe ratkatvrdi da je moderna žena koja voli tradicionalnu kuhinju

RTL.hr/ 25.10.2022. u 12:00
Play ponuda

Ravno iz Gornjih Meljana dolazi prodajna zastupnica Ratka Turk, mnogim gledateljima poznata i kao pobjednica RTL-ovog showa 'Superpar' gdje je briljirala zajedno sa suprugom Gordonom. Ovog je tjedna zablistala kao kandidatkinja kulinarskog showa 'Večera za 5 na selu' zajedno s ostalim natjecateljima iz Sjeverozapadne Slavonije.

Ovoj, u slobodno vrijeme radijskoj voditeljici je pripala čast otvaranja prve epizode gdje je svoju vještinu odlučila iskazati na namirnicama poput kulena, kulenove seke, janjetine i mrkve.

"Prvo uzmemo ulje i namažemo tepsiju. Moj muž kaže da ja pravim najbolju baklavu. Išla sam se nečim provjerenim jer nisam htjela eksperimentirati da se ne bi izjalovilo. Orijent u Slavoniji. Znamo da je to turski kolač, ali kod nas u Slavoniji ima jako puno oraha pa ne mora i bit'", kazala je 47-godišnja Ratka Turk.

Kada je riječ o tradiciji, gospođa Turk tvrdi: "Nisam ja tradicionalna žena. Ja sam moderna žena, ali volim tradicionalnu kuhinju i gurmani smo. Jako volimo jesti. Mi ne bismo nikad mogli biti vegetarijanci. Lagana hrana, ako nema mesa, ne znam bi li dva dana preživjeli bez toga. Takvi smo mi Slavonci", zaključila je ovaj kreativna i simpatična gospođa.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
DONOSIMO RECEPT

Domaći trganci baš su za prste polizati! Evo kako ih Marina sprema

Play ponuda

Više s weba