Domaće knedle sa šljivama bile su servirane za desert, što seLucijiposebno svidjelo: Knedle su mi super, tradicionalno jelo i baš mi se svidjelo kad sam ti vidjela na tanjuru", priznala je, a Dražen ih je probao po prvi put u životu.
Kad je stigao desert razmišljao sam moram li vilicu utisnuti u tu knedlu jer ih ne volim, niti sam ih ikada probao", komentirao je kuhar Dražen koji ne voli ni šljive, no na kraju je ipak priznao da je tijesto ukusno.
RECEPT
Sastojci:
- 400 g brašna
- 600 g pire krumpira
- 2 jaja
- 2 žlice ulja
- malo soli
- žlica šećera
- šljive
- krušne mrvice
- šećer
- cimet
Priprema:
Zamijesiti knedle od brašna, krumpira, ulja, malo soli i šećera te ih puniti sa šljivama uvaljane u mješavinu šećera i cimeta. Prepržiti krušne mrvice (otprilike 300 g) sa šećerom pa posipati po knedlama.