Večera za 5

Duje iz 'Hrvatska traži zvijezdu' u 'Večeri za pet na selu': 'Sebi sam prvi put skuhao sa sedam godina...

U 'Večeri za pet na selu' u Zadru i okolici kuhat će još jedan svima dobro znan mladić - pjevač Duje Stanišić! Iako je Duje po zanimanju kuhar, život ga je odveo u drugom smjeru te se od mladosti bavi glazbom i pjevanjem. Bio je i finalist RTL-ova glazbenog showa 'Hrvatska traži zvijezdu', a nakon toga posvetio se opernom pjevanju u Beču. Uz to, pjeva i u dvije klape te uskoro izdaje prvi album.

RTL.hr
28.03.2021 09:15

Kakvim se gostima nadaš?

Bio bih najsretniji da dođu četiri Playboyeve zečice! Šalim se, najvažnije je da se dobro zabavimo, najedemo i zapjevamo koju.

Što ćeš spremati gostima?

Gostima ću spremati domaću domordačku autohtonu tasmanijsku hranu...Ma, ne smijem otkriti, a ionakoćete sve vidjetiuskoro na RTL-u.

HTZ 5

Koliko imaš iskustva u kuhinji?

Imam puno iskustva u kuhinji, tijekom četiri godine srednje škole radio sam u školskoj kuhinji, gdje sam gulio krumpire i prao velike lonce. Sebi sam prvi put skuhao sa sedam godina kad su mama i tata bili na putovanju u Parizu.Tada sam podgrijao paštu.

Koje ti je najdraže jelo?

Najdraže su mi jelo šparoge s maslačkom.

Po kojem si specijalitetu poznat?

Po lešo krumpiru smaslinovim uljem, zrnom soli i malo papra.

htz 4

Jesi li tijekom života u Austriji skladao kakvu pjesmu?

Jesam. Bio sam u Beču, nestalo je struje, sjeo sam s gitarom i počeo se prisjećati svih lijepih mjesta u Hrvatskoj gdje sam bio. A kako sam s klapom Cambi proputovao cijelu Hrvatsku, tako sam na kraju napisao pjesmu 'Dalmacijo tvoja smo dica', koja opisuje naša najljepša mjesta, običaje i ljude u našoj predivnoj Dalmaciji.

Vratio se u Hrvatsku jer je u Austriji strogi lockdown, što si z a to vrijeme naučio o sebi?

Naučio samda mi nedostaju obitelj, prijatelji, domaći kupus i salata imoje more, pa sam pokupio stvari i otišao natrag u Zadar.

htz 6

Imaš li kakve glazbene planove i ciljeve?

Dakako! Za nekih mjesec dana izlazi moj prvi studijski album 'Jubav dovika' kojem se jako radujem, a na njemu će se naći moje autorske pjesme, kao i jedna od eminentnog pjesnika, pokojnog JakšeFiamenga zbog čega sam jako ponosan. Budući da pjevam u dvije klape, s klapom Kožino imam probe dok s drugom pripremamo putovanje, odnosno, turneju po Čileu, Peruu i Argentini, no sve ovisi o epidemiološkim uvjetima.

Što će Duje skuhati, a što pjevati - gledajte u novim epizodama 'Večere za 5 na selu' od ponedjeljka do petka od 20 sati na RTL-u!