Večera za 5 na selu

Duška o praznicima u njezinom domu: 'Božić je blagdan obitelji tako da ne putujemo nigdje'

Šibenčanka je oduševila sjajnim desertom, a tijekom pripreme je ispričala i kako izgledaju blagdani u njezinom domu

RTL.hr
22.12.2022 12:45

Ususret Božiću, gledatelji uživaju u specijalnom tjednu 'Večere za 5 na selu' , u kojoj Dalmatinci ponovno pokazuju svoje kulinarske vještine - i to prigodnim blagdanskim jelovnicima. A kakva bi to večera bila bez prekaljene Duške Zaninović, Šibenčanke koja je osvojila i gledatelje RTL-ovog showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' svojim sjajnim kulinarskim talentom. Duška se, uz kuhanje, bavi i slikarstvom te izrađuje odjevne predmete i nakit. Sa suprugom Ivom dizajnirala je kuću u Bilicama, koju su potom zajedno uredili.

Duška je prava umjetnička duša, a to se ogleda i na njezinim tanjurima. Proizvodi i biljne likere, džemove, kekse od lavande... Iako voli eksperimentirati, poštuje i tradiciju svoga kraja te cijeni stare recepte i jela! U skladu s njezinom umjetničkom dušom, nastao je i atraktivni, obojeni Duškin meni. Predjelo je Duški bilo 'Kao tempera', 'Jadranski akvarel' činio je glavno jelo, a za desert je Šibenčanka goste počastila 'Crno-bijelo u boji'.

Duška Zaninović

Pripravu večere započela je glavnim jelom, gregadom koju je nazvala 'Jadranski akvarel'. Nastavila je posao s desertom. 'Crno-bijelo u boji' skrivalo je crne palačinke s bijelim punjenjem te preljevom od višnje. Tijekom rada na zanimljivim palačinkama, Duška je otkrila dio svojih božićnih tradicija. "Za božićne blagdane rijetko putujem negdje, najviše volim biti doma. Okupi se ekipa, prijatelji, ako mi dođu Ivona i malena to je super, ali smo najčešće mi išli njima dok je malena bila premala za putovanje. U svakom slučaju, Božić je blagdan obitelji tako da ne putujemo nigdje", zaključila je Duška.

Kulinarski show 'Večera za 5 na selu' gledajte od ponedjeljka do petka od 20.15 sati na RTL-u!