Večera za 5 na selu

Ekipa je kušala prvi hrvatski šampanjac zahvaljujući Ratki: 'Trebat će nam i vino'

Kada vidite kako Ratka Turk predstavlja znamenitosti svog mjesta, shvatit ćete zašto ima toliko hobija te da je takvu osobu teško smjestiti u kalup

RTL.hr
25.10.2022 15:45

Ovotjedni natjecatelji RTL-ovog showa 'Večera za 5 na selu' dolaze iz Sjeverozapadne Slavonije gdje prvu epizodu otvorila Ratka Turk iz Slatine u svojem OPG-u 'Mašala'. Gledateljima je već dobro poznata jer je sa suprugom Gordonom odnijela pobjedu u showu 'Superpar'.

Po zanimanju je prodajna zastupnica, a u slobodno vrijeme radijska voditeljica. Sebe opisuje kao hiperaktivnu, izravnu i pravu radoholičarku koja obožava kuhati, pogotovo kada pored sebe ima namirnice kao što su kulen, kulenova seke, janjetine, mrkve.

Ova 47-godišnjakinja iz Slatine se prijavila u 'Večeru za 5 na selu' zbog zabave i upoznavanja novih ljudi. U slučaju pobjede, planira sav novac donirati u dobrotvorne svrhe. iako za sebe kaže da je moderna žena, no uživa u tradicionalnoj kuhinji pa je kao svoja omiljena jela izdvojila janjetinu i sarmu.

Ovakva kreativka i avanturistica u duši predstavila je svoje selo kao da je riječ o dugogodišnjoj stručnjakinji koja radi i kao turistički vodič.

"Došli smo prvo do sekvoje, europskog stabla godine. Stotrideset godina je staro stablo, a poslije toga ćemo ići u vinariju, ali zašto sam vas tu dovela? Tu je prekrasan epicentar i hostel i sve. U vinariji se od 1854. godine do 1912. proizvodio se prvi hrvatski pjenušac 'Slatinski biser. Upravo ispod ovog stabla, kada se uređivao ovaj prostor, na dva metra se našla jedna boca. Imamo i za večeras, ali idemo u vinariju po vino jer trebat će nam i vino", pojasnila je Ratka koja poznaje svoj kraj do zadnjeg detalja.