Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
NEVJEROJATAN ŽIVOT

Fascinantna životna priča Ivana iz 'Večere za 5 na selu': Iza sebe ima nekoliko uspješnih tvrtki, a smrt je izbjegao za dlaku - nekoliko puta!

U korčulanskom tjednu 'Večere za 5 na selu' kuhao je i 70-godišnji Ivan Telenta, mnogima poznat kao Brandini, koji je po mnogočemu prvi na otoku.

Image
Foto: RTL
RTL.hr/ 29.5.2022. u 9:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Za veselog i radišnog Ivana iz Blata zaista se može reći da je svestran jer se tijekom godina bavio raznim zanimanjima i hobijima. Po struci je strojni tehničar, no završio je građevinu i menadžment. Dugo je radio u brodogradnji, otvorio je i prvu agenciju za nekretnine na otoku, zatim firmu s informatičkom opremom te je prvi pokrenuo seoski turizam i otvorio seosko gospodarstvo u kojem je bio glavni zadužen za pripremu autohtonih jela.

„Prije 22 godine nije bilo seoskog turizma, a Istrijani su prvi s tim krenuli i tad su mi svi govorili da sam lud, a od tad se na otoku otvorilo bar 20-ak seoskih gospodarstva“, ističe Ivan kojem je na gospodarstvu pomagala i kćer Ivana, također natjecateljica ovotjedne 'Večere za 5 na selu'. Naime, kad je doznao da se njegova kći prijavila u RTL-ov kulinarski show i on je dobio želju da sudjeluje u emisiji.

„Prijavio sam se 'Večeru za 5 na selu' iz tri razloga - prvo, jer volim kuhati, drugo, jer volim društvo i treće, jer volim pripremiti tulum kod sebe doma“, priznaje simpatični Brandini.
Iako je sada u mirovini, kaže kako nimalo ne miruje i dalje ima puno posla: "Ja sam ti vagabundo!" U slobodno vrijeme renovira stvari od željeza i bakra, bavi se bravarijom, kuhanjem, a brine se i za vrt, odnosno uzgaja masline, naranče… Kad je riječ o hrani, najčešće kuha tradicionalna dalmatinska jela, a svojom najvećom vrlinom prilikom pripreme jela smatra to što uvijek ima puno ideja.

Ivan je preživio brojne tragedije: 'Odrezao sam si prste, pao sam sa 9 metara visine...'

Ivan je tijekom svoje poslovne karijere pokrenuo mnoge projekte te je prvi na Korčuli pokrenuo seoski turizam i otvorio seosko gospodarstvo u kojem je bio glavni zadužen za pripremu autohtonih jela.

No, Ivan je tijekom pripreme svoje 'Večere za 5 na selu' ispričao i one manje lijepe stvari koje je prošao u životu.

Ja sve što sam imao, ajmo reći, tragedije, dogodile su mi se uvijek 1.12. Naime, 1.12. sam si odrezao prste kad sam imao 15 godina, a onda sam 1.12. sam pao u brod sa 9 metara visine i ostao sam živ. E sad, 1.12. kad navigava su me zatvorili u tank od goriva od dizela. Čudo kako su me pronašli i kako sam ostao živ. !12. u Balboi skoro su me pojeli morski psi. Tako da mi je taj 1.12. zapravo rođendan", ispričao je Ivan.

"Koliko je bio crni dan… Ja sve što sam imao, ajmo reći, tragedije, dogodile su mi se uvijek 1.12. Naime, 1.12. sam si odrezao prste kad sam imao 15 godina, a onda sam 1.12. sam pao u brod sa 9 metara visine i ostao sam živ. E sad, 1.12. kad navigava su me zatvorili u tank od goriva od dizela. Čudo kako su me pronašli i kako sam ostao živ. !12. u Balboi skoro su me pojeli morski psi. Tako da mi je taj 1.12. zapravo rođendan", ispričao je Ivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Otkrio je i kako je tijekom jedne nesreće vidio svjetlost i samog sebe kako leži.

"Ja sam sebe vidio u komi, vidio sam dolje da ležim, oko mene tunel plavkasti i narančasti. Ja sam vidio sebe dolje gdje ležim", ispričao je Ivan te dodao: "Evo me dolje ležim, ovo sam ja, vidim sam sebe. I govori: 'On će umrit', a ja govorim: 'Nema šanse!'"

"To je bilo 1985. godine, ja sam bila jako mala, kako je on to preživio, to sam Bog zna, čuva ga je neki svetac", komentirala je njegove nesreće kći Ivana, koja je također kuhaa u ovotjednoj 'Večeri za 5 na selu'.

U sretnom je braku 47 godina

Ivan je u sretnom braku gotovo pet desetljeća, a to koliko voli svoju suprugu otkrio je tijekom 'Večere za 5 na selu'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
NOVE DRAME NA VIDIKU

Zavođenje i ljubomora na farmama sve su jači: 'Mene je preokrenulo, nisam mogla to gledati'

Tako je umirovljenik Ivan izjavio: "Ja sam 47 godina u braku i meni je sa ženom lipo."

No, to nije bio kraj njegove priče, ispričao je i jednu anegdotu. "Ima ih koji su se oženili i ima jedan ženu koja je bila zločesta nevjerojatno. I umrla je. I pitaju ga prijatelji što je sad kad ti oni vrag umri. I kaže grubo je s vragom, a još grublje bez njega", objasnio je Ivan u svom stilu.

U tom braku dobio je i kći Ivanu koju su gledatelji također imali prilike upoznati u korčulanskom tjednu 'Večere za 5 na selu'.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
VEĆ ŠEST GODINA

Luka o braku: 'Smatram da se nisam rano oženio, bila je to ljubav na prvi pogled'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba