Večera za 5 na selu

Fuzija brazilske i hrvatske kuhinje: Donosimo Prisciline recepte iz 'Večere za 5 na selu'!

Treća ovotjedna 'Večera za 5 na selu' bila je kod domaćice Priscile.

RTL.hr
21.10.2021 12:00

PREDJELO - Po de queijo ( kruh od sira )

Večera za 5 na selu, Priscila

Sastojci:

1 kg tapioka brašna

8 jaja

400 ml vode

250 gramaparmezana

PRIPREMA:

Miješajte sastojke dok ne dobijete homogenu masu od koje potom napravite male kuglice. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta.

Tuna pašteta

Sastojci:

4 konzerve paštete tune

3 žlice majoneze

1 mali luk

Začini po volji

2 inćuna

Kapari

Maslinovo ulje

1 žlica senfa

PRIPREMA:

Izvaditi paštetu tune iz konzerve te ubaciti u blender zajedno s inćunima, majonezom, senfom, kaparima i ostalim sastojcima. Miksati dok pašteta ne bude ujednačene teksture.


GLAVNO JELO - MORSKA KOŠARICA

Večera za 5 na selu, Priscila

Sastojci:

5 hokaido tikvi

1 kg kozica

500 g riže

1/2 luka

3 češnjaka

3 Zdenka sira

500 ml vrhnja za kuhanje

2 velike rajčice

Krumpir-grickalice

Začini po volji - origano, sol, peršin, vegeta.

PRIPREMA:

Izdubite tikve i očistite od sjemena tako da dobijete praznu unutrašnjost.

Zatim ispržite luk i češnjak na maslinovom ulju te dodajte kozice. Pustite da kozice budu na ulju nekoliko minuta pa dodajte rajčice izrezane na male komadiće. Kuhajte dok smjesa ne postane homogena te dodajte vrhnje za kuhanje da dobijete željenu gustoću i kuhajte još 5 minuta.

Gotovu smjesu izlijte u tikvu čiju ste unutrašnjost premazali Zdenka sirom. Tikvu zamotajte u foliju i stavite u pećnicu oko 30 minuta na 180 stupnjeva. Poslužite s rižom.


DESERT - HLADNI UŽITAK

Večera za 5 na selu, Priscila

Sastojci:

2 limenke kondenziranog mlijeka

Kokos u prahu po volji

5 jaja

2 šalice šećera

1 i pol šalica brašna

1 prašak za pecivo

200 ml običnog mlijeka

400 ml kokosovog mlijeka

PRIPREMA:

Umutite samo bjelanjke te zatim dodajte i žumanjke. Potom šećer, brašno, kokosovo mlijeko te kokos u prahu. Na samom kraju dodajte kondenzirano mlijeko. To sve napravite u blenderu. Kada dobijete homogenu smjesu, tortu nalijte u kalup te pecite na 180 stupnjeva 45 minuta. Kada je torta pečena stavite je u frižider na hlađenje. Ohlađena je spremna za posluživanje.

PUDING:

Sastojci:

1 kondenzirano mljeko

1 slatko vrhnje

2 žlice gustina

2 šalice šećera

PRIPREMA:

Kuhajte kondenzirano mljeko i vrhnje te dodajte gustin i čekajte da puding postane kompaktan. Šećer karmelizirajte i kad bude gotov stavite ga na rub čaše a u čašu nalijte skuhanu kremu. Hladite u frižideru oko sat vremena.