PREDJELO - Po de queijo ( kruh od sira )
Sastojci:
1 kg tapioka brašna
8 jaja
400 ml vode
250 gramaparmezana
PRIPREMA:
Miješajte sastojke dok ne dobijete homogenu masu od koje potom napravite male kuglice. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
Tuna pašteta
Sastojci:
4 konzerve paštete tune
3 žlice majoneze
1 mali luk
Začini po volji
2 inćuna
Kapari
Maslinovo ulje
1 žlica senfa
PRIPREMA:
Izvaditi paštetu tune iz konzerve te ubaciti u blender zajedno s inćunima, majonezom, senfom, kaparima i ostalim sastojcima. Miksati dok pašteta ne bude ujednačene teksture.
GLAVNO JELO - MORSKA KOŠARICA
Sastojci:
5 hokaido tikvi
1 kg kozica
500 g riže
1/2 luka
3 češnjaka
3 Zdenka sira
500 ml vrhnja za kuhanje
2 velike rajčice
Krumpir-grickalice
Začini po volji - origano, sol, peršin, vegeta.
PRIPREMA:
Izdubite tikve i očistite od sjemena tako da dobijete praznu unutrašnjost.
Zatim ispržite luk i češnjak na maslinovom ulju te dodajte kozice. Pustite da kozice budu na ulju nekoliko minuta pa dodajte rajčice izrezane na male komadiće. Kuhajte dok smjesa ne postane homogena te dodajte vrhnje za kuhanje da dobijete željenu gustoću i kuhajte još 5 minuta.
Gotovu smjesu izlijte u tikvu čiju ste unutrašnjost premazali Zdenka sirom. Tikvu zamotajte u foliju i stavite u pećnicu oko 30 minuta na 180 stupnjeva. Poslužite s rižom.
DESERT - HLADNI UŽITAK
Sastojci:
2 limenke kondenziranog mlijeka
Kokos u prahu po volji
5 jaja
2 šalice šećera
1 i pol šalica brašna
1 prašak za pecivo
200 ml običnog mlijeka
400 ml kokosovog mlijeka
PRIPREMA:
Umutite samo bjelanjke te zatim dodajte i žumanjke. Potom šećer, brašno, kokosovo mlijeko te kokos u prahu. Na samom kraju dodajte kondenzirano mlijeko. To sve napravite u blenderu. Kada dobijete homogenu smjesu, tortu nalijte u kalup te pecite na 180 stupnjeva 45 minuta. Kada je torta pečena stavite je u frižider na hlađenje. Ohlađena je spremna za posluživanje.
PUDING:
Sastojci:
1 kondenzirano mljeko
1 slatko vrhnje
2 žlice gustina
2 šalice šećera
PRIPREMA:
Kuhajte kondenzirano mljeko i vrhnje te dodajte gustin i čekajte da puding postane kompaktan. Šećer karmelizirajte i kad bude gotov stavite ga na rub čaše a u čašu nalijte skuhanu kremu. Hladite u frižideru oko sat vremena.