PREDJELO: "Alfatar fungi" (Punjeni šampinjoni)

- 1 crveni lik
- 150 g slanine
- 500 g šampinjona (većih)
- 100 g šunke
- 100 g sira (gouda)
- Sol
- Papar
- Origano
- Peršinov list
- Prepečenac
- Češanj češnjaka
- Žlica kiselog vrhnja
Crveni luk se isjecka na sitno i proprži sa sitno sjeckanom slaninom i stapkama od gljiva. Kada se ohladi, u to dodati usitnjenu šunku i sir, sol, papar, peršinov list te origano. Stavimo peći na 150 stupnjeva 15 minuta. Poslužiti uz malo kiselog vrhnja te prepečeni kruh namazan češnjakom.
GLAVNO JELO: "Lahm" (Rolana piletina s domaćom tjesteninom)

- 500 g pilećih prsa
- 100 g kuhane šunke
- 100 g sira (gouda)
- Vrhnje za kuhanje
- 1 tikvica
- Curry
- Mješavina egipatskih začina
File pilećih prsa stanjimo i napunimo sa šunkom i sirom. Zarolamo u rolice i zamotamo u aluminijsku foliju. Kuhamo 15 minuta, a nakon toga skinemo foliju i kratko zapečemo na tavi.
Umak radimo s vrhnjem za kuhanje u koji smo dodali predhodno propirjanu usitnjenu tikvicu, curry i mješavinu egipatskih začina. Poslužimo sa domaćom tjesteninom.
DESERT: "Sahabat hulva" (Kolač od malina)

- 5 bjelanjaka
- 200 g šećera
- 1 žlica gustina
- 1 žlica octa
- Sjeckani bademi
- 150 g bijele čokolade
- 250 ml vrhnja za šlag
- 300 g malina
Biskvit:
Od 5 bjelanjaka i 200 g šećera kojise lagano dodaje napravi se čvrsti snijeg u koji se doda žlica gustina i žlica octa. Smjesu izlijemo u tepsiju koju smo obložiti papirom za pečenje i na njega posuli sjeckane bademe. Stavimo peći na 170 stupnjeva 40 min.
Krema:
Rastopimo 150 g bijele čokolade, a dok se ona hladi napravimo šlag od 250 ml tučenog vrhnja. Spojimo šlag i rastopljenu bijelu čokoladu u glatku kremu kojom namažemo ohlađeni biskvit od bjelanjaka i na to stavimo maline. Zarolamo i stavimo na par sati u hladnjak da se hladi. Ohlađeni izrezani kolač poslužimo s malo šlaga i kojom bobicom malina.