Večera za 5 na selu

Fuzija Egipta i Slavonije: Isprobajte Stankove recepte iz 'Večere za 5 na selu'

Stanko iz 'Večere za 5 na selu' pripremao je zanimljiva jela...

RTL.hr
13.10.2021 12:15

PREDJELO: "Alfatar fungi" (Punjeni šampinjoni)

Večera za 5 na selu, Stanislav Hudi

- 1 crveni lik

- 150 g slanine

- 500 g šampinjona (većih)

- 100 g šunke

- 100 g sira (gouda)

- Sol

- Papar

- Origano

- Peršinov list

- Prepečenac

- Češanj češnjaka

- Žlica kiselog vrhnja

Crveni luk se isjecka na sitno i proprži sa sitno sjeckanom slaninom i stapkama od gljiva. Kada se ohladi, u to dodati usitnjenu šunku i sir, sol, papar, peršinov list te origano. Stavimo peći na 150 stupnjeva 15 minuta. Poslužiti uz malo kiselog vrhnja te prepečeni kruh namazan češnjakom.

GLAVNO JELO: "Lahm" (Rolana piletina s domaćom tjesteninom)

Večera za 5 na selu, Stanislav Hudi

- 500 g pilećih prsa

- 100 g kuhane šunke

- 100 g sira (gouda)

- Vrhnje za kuhanje

- 1 tikvica

- Curry

- Mješavina egipatskih začina

File pilećih prsa stanjimo i napunimo sa šunkom i sirom. Zarolamo u rolice i zamotamo u aluminijsku foliju. Kuhamo 15 minuta, a nakon toga skinemo foliju i kratko zapečemo na tavi.

Umak radimo s vrhnjem za kuhanje u koji smo dodali predhodno propirjanu usitnjenu tikvicu, curry i mješavinu egipatskih začina. Poslužimo sa domaćom tjesteninom.

DESERT: "Sahabat hulva" (Kolač od malina)

Večera za 5 na selu, Stanislav Hudi

- 5 bjelanjaka

- 200 g šećera

- 1 žlica gustina

- 1 žlica octa

- Sjeckani bademi

- 150 g bijele čokolade

- 250 ml vrhnja za šlag

- 300 g malina

Biskvit:

Od 5 bjelanjaka i 200 g šećera kojise lagano dodaje napravi se čvrsti snijeg u koji se doda žlica gustina i žlica octa. Smjesu izlijemo u tepsiju koju smo obložiti papirom za pečenje i na njega posuli sjeckane bademe. Stavimo peći na 170 stupnjeva 40 min.

Krema:

Rastopimo 150 g bijele čokolade, a dok se ona hladi napravimo šlag od 250 ml tučenog vrhnja. Spojimo šlag i rastopljenu bijelu čokoladu u glatku kremu kojom namažemo ohlađeni biskvit od bjelanjaka i na to stavimo maline. Zarolamo i stavimo na par sati u hladnjak da se hladi. Ohlađeni izrezani kolač poslužimo s malo šlaga i kojom bobicom malina.