Kuhar Bojan bio je kandidat prošlotjedne 'Večere za 5 na selu', a svoja znanja skupljena radeći po restoranima diljem Jadrana, ali i diljem svijeta iskoristio je za pripremu svoje večere. Evo recepata!
SAMO UKUSNO
Fuzija krčke i azijske kuhinje oduševila je gledatelje 'Večere za 5 na selu': Evo recepata!
Juha od kamena
Sastojci:
- šupljikavi kamen (s puževima, školjkama…)
- komad celerovog korijena
- komad peršinovog korijena
- luk
- rajčica
- krumpir
- mrkva
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol, papar u zrnu, peršinov list…
Priprema:
Iz dubine čistog mora izvadite šupljikavi kamen. U lonac stavite kamen, začine i svo povrće. Dolijte vodu da prekrije kamen i zakuhajte juhu. Smanjite vatru i kuhajte dok se povrće ne skuha. Potom juhu procijedite. Na kraju u juhu vratite usitnjeno ili ispasirano povrće, pospite usitnjenim peršinom i poslužite uz dodatak kineskih raviola za koje sljedi recept u nastavku.