Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
PUNO MU JE POMOGLO

Godinama je Saša čitao o duhovnosti: 'Ne volim filozofiju jer me nikad povijest i zemljopis nisu zanimali'

Rijetki se mogu pohvaliti da su poput Saše, toliko dugo čitali o duhovnoj filozofiji

RTL.hr/ 24.11.2022. u 15:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Iz naselja Molvice u sklopu Samobora dolazi kamenoklesar Saša Oršanić. Ovaj 49-godišnjak uskoro će uploviti u bračnu luku s budućom suprugom Marinom koja ima već dvoje djece. Sebe opisuje kao komunikativnu, vedru i zabavnu osobu koja većinu svog slobodnog vremena provodi s partnericom, a vikendima se opušta uz tenis sa svojim sinom iz prvog braka.

Nije krio činjenicu da se prijavio u RTL-ov kulinarski show 'Večera za 5 na selu' zbog promocije svog poslovanja. Saša tvrdi da kuha ama baš sve i svoja jela će predstaviti na vlastitim proizvodima koje je učinio od kamena. Da uz kamen ide i more pa samim time i mediteranska kuhinja, znaju gotovo svi pa tako i Saša koji je izdvojio kao najdražu. Kada je u kuhinji, voli se jako potruditi, pogotovo kada kuha za druge ljude. Istaknuo je kako ga kritike na njegova jela ne diraju.

Iako se u dobrom dijelu emisije osvrnuo na materijalno, a ne duhovno, otkrio nam je da je čak pet godina života proveo u proučavanju u traženju sebe kao čovjeka i smisla života općenito.

Kako Saša ističe, cijelo to putovanje mu je puno pomoglo u životu u smislu pronalaženja nekog unutarnjeg mira u sebi. Ivana je objasnila kako je filozofija ne zanima jer ne voli filozofe te je dodala: "Nikad me povijest i zemljopis nisu zanimali". S druge strane, Ksenija smatra kako ona filozofira cijeli život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Saša je mišljenja kako se proučavanje duhovne filozofije može protumačiti kao okret vjeri.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
SRETNO!

Večerašnja domaćica: 'Dat ću sve od sebe, a od mene možete očekivati dobru zabavu'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba