Večera za 5 na selu

Godinama je Saša čitao o duhovnosti: 'Ne volim filozofiju jer me nikad povijest i zemljopis nisu zanimali'

Rijetki se mogu pohvaliti da su poput Saše, toliko dugo čitali o duhovnoj filozofiji

RTL.hr
24.11.2022 15:00

Iz naselja Molvice u sklopu Samobora dolazi kamenoklesar Saša Oršanić . Ovaj 49-godišnjak uskoro će uploviti u bračnu luku s budućom suprugom Marinom koja ima već dvoje djece. Sebe opisuje kao komunikativnu, vedru i zabavnu osobu koja većinu svog slobodnog vremena provodi s partnericom, a vikendima se opušta uz tenis sa svojim sinom iz prvog braka.

Nije krio činjenicu da se prijavio u RTL-ov kulinarski show 'Večera za 5 na selu' zbog promocije svog poslovanja. Saša tvrdi da kuha ama baš sve i svoja jela će predstaviti na vlastitim proizvodima koje je učinio od kamena. Da uz kamen ide i more pa samim time i mediteranska kuhinja, znaju gotovo svi pa tako i Saša koji je izdvojio kao najdražu. Kada je u kuhinji, voli se jako potruditi, pogotovo kada kuha za druge ljude. Istaknuo je kako ga kritike na njegova jela ne diraju.

Iako se u dobrom dijelu emisije osvrnuo na materijalno, a ne duhovno, otkrio nam je da je čak pet godina života proveo u proučavanju u traženju sebe kao čovjeka i smisla života općenito.

Kako Saša ističe, cijelo to putovanje mu je puno pomoglo u životu u smislu pronalaženja nekog unutarnjeg mira u sebi. Ivana je objasnila kako je filozofija ne zanima jer ne voli filozofe te je dodala: "Nikad me povijest i zemljopis nisu zanimali". S druge strane, Ksenija smatra kako ona filozofira cijeli život.

Saša je mišljenja kako se proučavanje duhovne filozofije može protumačiti kao okret vjeri.