Večera za 5 na selu

Gosti nezadovoljni domaćinom: 'Nije bio prisutan duhom, nije bila dobra atmosfera'

Današnjem domaćinu u 'Večeri za 5 na selu' na imanje Gornji Draganec u goste su došli frizerka Iva, djelatnik na održavanju Mihael, umirovljenica Anica i keramičar Ivan, a on im je pripremio jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Fazankin let, glavnog jela Veprov skok i deserta Nešto moslavačko.

RTL.hr
13.09.2021 21:22

Gosti su komentirali kako je domaćin bio previše služben i poslovan, za predjelo su očekivali juhu, a kad su je poslije dobili, komentirali su kako je bila nepotrebna iako je svima bila fina. Najgore je prošla veprovina ispod peke za koju su komentirali da je suha, a ni palačinke ih nisu oduševile tako je domaćin naposljetku osvojio 31 bod.

Dean Božić

Domaćin je dočekao goste s aperitivima ; orahovcem, šljivovicom i višnjevcem, koje je poslužio u starim moslavačkim čokančićima. Aperitiv je bio dobar, rakija ne može biti loša", rekao je Mihael, a Iva dodala: Rakija mi je bila super. Rakija je dobra čim iznutra grize."

Dean Božić

Nakon dobrodošlice i aperitiva došlo je vrijeme za paštetu od fazana, sir i povrće, a iako su gosti očekivali juhu od fazana, svidjelo im se posluženo predjelo. Ipak, Mihael je imao jednu zamjerku: Nije bilo ugodno kad sam naišao na kost jer sam je dobro zagrizao tako da dobro da mi nije zub puknuo." Ivanu baš nije odgovarao sir, a Anica je zaključila: Fino, ukusno, dobro!"

Dean Božić

Uvertira u glavno jelo bila je juha od fazanke . Juha je meni bila nepotrebna u ovom slučaju, pod glavnim jelom nije se spominjao fazan, nego samo vepar", prigovorio je Mihael. Anici je juha bila jako fina te je rekla: Podsjetilo me na djetinjstvo jer su uvijek pričali kako je fazanova juha najfinija tako da je domaćin stvarno pogodio." Ivi je juha bila fantastična, a Ivan zaključio: Nemam nikakav prigovor, noklice su bile vrhunski određene, juha dovoljno slana, svaka pohvala."

Dean Božić

Uslijedila je veprovina s povrćem , a Ivanu je bila malo suha. U redu mi je što se Ivan požalio na suho meso iako ja to nikad ne bih tako rekla", komentirala je Iva, a tako razmišlja i Anica. Glavno jelo bilo je dosta pikantno i znala sam ja da je veprovina suha, ona ne može biti saftna, pojela sam koliko sam mogla i fino mi je bilo", dodala je. Mihaelu je također bila suha i prepečena. Naišao sam na par komada mesa koje je bilo baš izgoreno."

Dean Božić

Za desert je domaćin poslužio zapečene palačinke . Desert mi nije nešto, ja volim kolače, ali muškima neću zamjeriti", rekla je Anica, a Ivan je komentirao kako je pojeo reda radi zato što ne jede slatko. Nisam ljubiteljica palačinki sa sirom, bile su hladne, krajevi su bili izgoreni - pojela sam palačinku s pekmezom, ali sa sirom nisam mogla", rekla je Iva, a Mihael i Ivan također su komentirali kako su im palačinke s pekmezom bile finije. Ove sa sirom bile su mi nedefinirane; ni slatko ni slano, više bljutavo." Potom su došli svirači i ekipa se napokon opustila te su malo zapjevali.

Dean Božić

Ivan je za Deanovu večeru dao ocjenu sedam jer je veprovina bila suha, Iva je dala osam zato što joj je meso bilo suho i desert joj se nije svidio, Mihael je dao ocjenu sedam zato što mu je juha bila nepotrebna i meso presušeno, a Anica je dala devetku - njoj je sve bilo super, ali ipak nije za deset.

Dean Božić

Sutra kuha frizerka Iva, a što će pripremiti svojim gostima te hoće li kod nje biti malo opuštenija atmosfera - ne propustite pogledati u novoj epizodi 'Večere za 5 na selu' u 20.15 sati na RTL-u!