Večera za 5 na selu

Gosti nisu znali što im je bolje od boljega: Imamo Ivanove recepte iz 'Večere za 5 na selu'!

Ivan je osvojio visokih 39 bodova!

RTL.hr
26.05.2022 12:00

PREDJELO : Škanjata za bonkuloviće" – Namaz od slanutka i carpaccio od govedine

Namaz od slanutka

Sastojci:

Slanutak

Maslinovo ulje

Zdenka sir

Češnjak

Peršin

Maslac

Sol

Papar

Bademi

Orasi

Tost

P ostupak:

Češnjak, peršin, tostirane bademe i orahe samljeti u mikseru. Dobivenu smjesu pomiješati sa slanutkom, zdenka sirom, maslinovim uljem i sve zajedno izmiksati. Servirati na toplom tostu.

Carpaccio od govedine

S astojci:

Biftek

Limunov sok

Sol

Papar

Tost

Rikola

Postupak:

Biftek narezati na tanke šnite, posoliti, popapriti i preliti limunovim sokom te ostaviti u hladnjaku oko sat vremena. Servirati na tostu uz rikolu.

GLAVNO JELO: Simfonija mume" – Peka od teletine i kozletine s krumpirom i mrkvom

Sastojci:

Kozletina

Teletina

Teleća koljenica

Luk

Češnjak

Bijelo vino

Konjak

Krumpir

Mrkva

Sol

Papar

Postupak:

Meso posoliti, popapriti, premazati maslinovim uljem i pustiti da odstoji u hladnjaku 12 sati. Tanjur od peke zagrijati na štednjaku te popržiti meso, luk i češnjak. Prebaciti na vatru i poklopiti. Ostaviti da se peče 45 minuta, a potom dodati na pola skuhani krumpir i mrkvu. Politi sa uljem, bijelim vinom i konjakom te peči još 45 minuta.

DESERT: Franje ala Brandini" – Rožata

Sastojci:

Jaja

Mlijeko

Šećer

Liker od ruže

Rum

Postupak:

Umutiti jaja sa šećerom te dodati mlijeko, liker od ruže i rum. Posebno otopiti (karamelizirati) šećer i uliti na dno posude za pečenje. U to uliti dobivenu smjesu i staviti da se peče u pećnici na 60 stupnjeva oko 6 sati. Nakon toga pustiti da se ohladi, a potom preokrenuti na tanjur i tako servirati.