Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
U SLAST

Gosti nisu znali što im je bolje od boljega: Imamo Ivanove recepte iz 'Večere za 5 na selu'!

Ivan je osvojio visokih 39 bodova!

Image
Foto: RTL
RTL.hr/ 26.5.2022. u 12:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

PREDJELO : „Škanjata za bonkuloviće“ – Namaz od slanutka i carpaccio od govedine

Namaz od slanutka

Sastojci:

Slanutak

Maslinovo ulje

Zdenka sir

Češnjak

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Peršin

Maslac

Sol

Papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
NOVE DRAME NA VIDIKU

Zavođenje i ljubomora na farmama sve su jači: 'Mene je preokrenulo, nisam mogla to gledati'

Bademi

Orasi

Tost

Postupak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Češnjak, peršin, tostirane bademe i orahe samljeti u mikseru. Dobivenu smjesu pomiješati sa slanutkom, zdenka sirom, maslinovim uljem i sve zajedno izmiksati. Servirati na toplom tostu.

Carpaccio od govedine

Sastojci:

Biftek

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Limunov sok

Sol

Papar

Tost

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Rikola

Postupak:

Biftek narezati na tanke šnite, posoliti, popapriti i preliti limunovim sokom te ostaviti u hladnjaku oko sat vremena. Servirati na tostu uz rikolu.

GLAVNO JELO: „Simfonija mume“ – Peka od teletine i kozletine s krumpirom i mrkvom

Sastojci:

Kozletina

Teletina

Teleća koljenica

Luk

Češnjak

Bijelo vino

Konjak

Krumpir

Mrkva

Sol

Papar

Postupak:

Meso posoliti, popapriti, premazati maslinovim uljem i pustiti da odstoji u hladnjaku 12 sati. Tanjur od peke zagrijati na štednjaku te popržiti meso, luk i češnjak. Prebaciti na vatru i poklopiti. Ostaviti da se peče 45 minuta, a potom dodati na pola skuhani krumpir i mrkvu. Politi sa uljem, bijelim vinom i konjakom te peči još 45 minuta.

DESERT: „Franje ala Brandini“ – Rožata

Sastojci:

Jaja

Mlijeko

Šećer

Liker od ruže

Rum

Postupak:

Umutiti jaja sa šećerom te dodati mlijeko, liker od ruže i rum. Posebno otopiti (karamelizirati) šećer i uliti na dno posude za pečenje. U to uliti dobivenu smjesu i staviti da se peče u pećnici na 60 stupnjeva oko 6 sati. Nakon toga pustiti da se ohladi, a potom preokrenuti na tanjur i tako servirati.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
VEĆ ŠEST GODINA

Luka o braku: 'Smatram da se nisam rano oženio, bila je to ljubav na prvi pogled'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba