PREDJELO : Škanjata za bonkuloviće" – Namaz od slanutka i carpaccio od govedine
Namaz od slanutka
Sastojci:
Slanutak
Maslinovo ulje
Zdenka sir
Češnjak
Peršin
Maslac
Sol
Papar
Bademi
Orasi
Tost
P ostupak:
Češnjak, peršin, tostirane bademe i orahe samljeti u mikseru. Dobivenu smjesu pomiješati sa slanutkom, zdenka sirom, maslinovim uljem i sve zajedno izmiksati. Servirati na toplom tostu.
Carpaccio od govedine
S astojci:
Biftek
Limunov sok
Sol
Papar
Tost
Rikola
Postupak:
Biftek narezati na tanke šnite, posoliti, popapriti i preliti limunovim sokom te ostaviti u hladnjaku oko sat vremena. Servirati na tostu uz rikolu.
GLAVNO JELO: Simfonija mume" – Peka od teletine i kozletine s krumpirom i mrkvom
Sastojci:
Kozletina
Teletina
Teleća koljenica
Luk
Češnjak
Bijelo vino
Konjak
Krumpir
Mrkva
Sol
Papar
Postupak:
Meso posoliti, popapriti, premazati maslinovim uljem i pustiti da odstoji u hladnjaku 12 sati. Tanjur od peke zagrijati na štednjaku te popržiti meso, luk i češnjak. Prebaciti na vatru i poklopiti. Ostaviti da se peče 45 minuta, a potom dodati na pola skuhani krumpir i mrkvu. Politi sa uljem, bijelim vinom i konjakom te peči još 45 minuta.
DESERT: Franje ala Brandini" – Rožata
Sastojci:
Jaja
Mlijeko
Šećer
Liker od ruže
Rum
Postupak:
Umutiti jaja sa šećerom te dodati mlijeko, liker od ruže i rum. Posebno otopiti (karamelizirati) šećer i uliti na dno posude za pečenje. U to uliti dobivenu smjesu i staviti da se peče u pećnici na 60 stupnjeva oko 6 sati. Nakon toga pustiti da se ohladi, a potom preokrenuti na tanjur i tako servirati.