Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
U SLAST!

Hrvojev mesni jelovnik idealan je za ljubitelje ramsteka: Imamo recepte!

Image

Večera za 5 na selu

RTL.hr/ 10.6.2022. u 12:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

PREDJELO: „Rezana ispaša“ (Ramstek na posteljici od rukole s granna padanom)

Rukola 500g

Sir granna padano 150g

Sol

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Krupna sol

Acceto balzamico

Upravo se čita

Image
OD PONEDJELJKA DO PETKA U 20.15 SATI

Vrijeme je za delicije iz Karlovačke županije! Uslast!

Acetto balzamico reducirani

Maslinovo ulje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ramstek 500g

Rukolu začiniti maslinovim uljem, acceto balzamicom i soli.

Granna padano naribati.

Ramstek ispeći medium (idealno na roštilju).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na tanjuru se napravi posteljica od rukole, ramstek se nareže na trakice,

posloži na posteljicu, posipa mrvljenim granna padanom i lagano prelije sa reduciranim acceto balzamicom. Sve posipati krupnom soli.

GLAVNO JELO: „Vime u dimu“ (Teletina ispod peke s krumpirima)

3 kg teletine

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

3kg krumpira

1kg mrkve

2 glavice luka

2 paprike

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

10 kom cherry rajčica

Ružmarin

Sol 

Papar

1dcl crnog vina

Ulje

Teletinu začiniti uljem, paprom, soli i crnim vinom.

Krumpir narezati na veče komade, začiniti soli, paprom i uljem.

Ostalo povrće i krumpir izmješati i posložiti u peku, a na to staviti komade teletine.

Peku poklopiti i na to staviti žar. Nakon 1h otvoriti peku, odliti višak tekućine te vratiti peći još 1-1,5h.

DESERT: „Slatke boje“ (Čokoladna torta s jagodama)

500 g jagoda

6 jaja

6 žlica šećera

1 dcl ulja

1 l mlijeka

6 žlica oštrog brašna

3 žlice kakaa

½ praška za pecivo

500 ml slatkog vrhnja

250 g čokolade

Biksvit:

Miksati žumanjke i šećer, dodati ulje i mlijeko, a potom brašno, kakao i prašak za pecivo. Na kraju u smjesu umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći u tepsiji 20 minuta na 180 stupnjeva. Dobiveni biskvit prerezati na pola.

Krema:

Čokoladu rastopiti u vrhnju i izliti dobivenu glatku kremu na biskvit.

Na donji dio biskvita poslagati narezane jagode te po tome preliti čokoladnu kremu. Poklopiti biksvit, ponovo preliti čokoladnom kremom te ukrasiti jagodama.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
SVE JE POČELO KAO ŠALA...

Simpatična Rahela otkrila zašto nema dečka pa otkrila zašto se bojala tog pitanja

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba