Večera za 5 na selu

Hrvojev mesni jelovnik idealan je za ljubitelje ramsteka: Imamo recepte!

RTL.hr
10.06.2022 12:00

PREDJELO: Rezana ispaša" (Ramstek na posteljici od rukole s granna padanom)

Rukola 500g

Sir granna padano 150g

Sol

Krupna sol

Acceto balzamico

Acetto balzamico reducirani

Maslinovo ulje

Ramstek 500g

Rukolu začiniti maslinovim uljem, acceto balzamicom i soli.

Granna padano naribati.

Ramstek ispeći medium (idealno na roštilju).

Na tanjuru se napravi posteljica od rukole, ramstek se nareže na trakice,

posloži na posteljicu, posipa mrvljenim granna padanom i lagano prelije sa reduciranim acceto balzamicom. Sve posipati krupnom soli.

GLAVNO JELO: Vime u dimu" (Teletina ispod peke s krumpirima)

3 kg teletine

3kg krumpira

1kg mrkve

2 glavice luka

2 paprike

10 kom cherry rajčica

Ružmarin

Sol

Papar

1dcl crnog vina

Ulje

Teletinu začiniti uljem, paprom, soli i crnim vinom.

Krumpir narezati na veče komade, začiniti soli, paprom i uljem.

Ostalo povrće i krumpir izmješati i posložiti u peku, a na to staviti komade teletine.

Peku poklopiti i na to staviti žar. Nakon 1h otvoriti peku, odliti višak tekućine te vratiti peći još 1-1,5h.

DESERT: Slatke boje" (Čokoladna torta s jagodama)

500 g jagoda

6 jaja

6 žlica šećera

1 dcl ulja

1 l mlijeka

6 žlica oštrog brašna

3 žlice kakaa

praška za pecivo

500 ml slatkog vrhnja

250 g čokolade

Biksvit:

Miksati žumanjke i šećer, dodati ulje i mlijeko, a potom brašno, kakao i prašak za pecivo. Na kraju u smjesu umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći u tepsiji 20 minuta na 180 stupnjeva. Dobiveni biskvit prerezati na pola.

Krema:

Čokoladu rastopiti u vrhnju i izliti dobivenu glatku kremu na biskvit.

Na donji dio biskvita poslagati narezane jagode te po tome preliti čokoladnu kremu. Poklopiti biksvit, ponovo preliti čokoladnom kremom te ukrasiti jagodama.