PREDJELO: Rezana ispaša" (Ramstek na posteljici od rukole s granna padanom)
Rukola 500g
Sir granna padano 150g
Sol
Krupna sol
Acceto balzamico
Acetto balzamico reducirani
Maslinovo ulje
Ramstek 500g
Rukolu začiniti maslinovim uljem, acceto balzamicom i soli.
Granna padano naribati.
Ramstek ispeći medium (idealno na roštilju).
Na tanjuru se napravi posteljica od rukole, ramstek se nareže na trakice,
posloži na posteljicu, posipa mrvljenim granna padanom i lagano prelije sa reduciranim acceto balzamicom. Sve posipati krupnom soli.
GLAVNO JELO: Vime u dimu" (Teletina ispod peke s krumpirima)
3 kg teletine
3kg krumpira
1kg mrkve
2 glavice luka
2 paprike
10 kom cherry rajčica
Ružmarin
Sol
Papar
1dcl crnog vina
Ulje
Teletinu začiniti uljem, paprom, soli i crnim vinom.
Krumpir narezati na veče komade, začiniti soli, paprom i uljem.
Ostalo povrće i krumpir izmješati i posložiti u peku, a na to staviti komade teletine.
Peku poklopiti i na to staviti žar. Nakon 1h otvoriti peku, odliti višak tekućine te vratiti peći još 1-1,5h.
DESERT: Slatke boje" (Čokoladna torta s jagodama)
500 g jagoda
6 jaja
6 žlica šećera
1 dcl ulja
1 l mlijeka
6 žlica oštrog brašna
3 žlice kakaa
praška za pecivo
500 ml slatkog vrhnja
250 g čokolade
Biksvit:
Miksati žumanjke i šećer, dodati ulje i mlijeko, a potom brašno, kakao i prašak za pecivo. Na kraju u smjesu umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći u tepsiji 20 minuta na 180 stupnjeva. Dobiveni biskvit prerezati na pola.
Krema:
Čokoladu rastopiti u vrhnju i izliti dobivenu glatku kremu na biskvit.
Na donji dio biskvita poslagati narezane jagode te po tome preliti čokoladnu kremu. Poklopiti biksvit, ponovo preliti čokoladnom kremom te ukrasiti jagodama.