Play ponuda
Play ponuda
33 BODA

Iako nije prešla u vodstvo, Nedjeljka može odahnuti - gosti su bili zadovoljni, a Božidar nije puno prigovarao

U 'Večeri za 5 na selu' danas se kuhalo u naselju Domankuš, gdje je kandidate ugostila Nedjeljka.

Image

Večera za 5 na selu

Foto: RTL
RTL.HR/ 1.6.2021. u 21:19
Play ponuda

Tjedan je počeo prilično napeto zato što je jučer na večeri kod Svena sva pozornost bila usmjerena na Božidara, kuhara koji se pokazao kao vrlo kritičan gost. Sven i Mateo mislili su da će današnjoj domaćici Božidar nabiti tremu, no Nedjeljka je bila opuštena i sigurna u svoje kulinarsko umijeće. Gostima je pripremila jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Domaće je domaće, glavnog jela Slatki šumski zalogaj i deserta Moj prvi kolač, osvojila 33 boda i morat će se zadovoljiti utješnom nagradom od 1000 kuna jer nije uspjela nadmašiti Svena.

Image

Večera za 5 na selu

Foto: RTL
Image

Večera za 5 na selu

RTL

Na putu do domaćice kandidati su ispitivali Božidara što očekuje od večere. „Očekujem da bi nešto mogla dobro napraviti, nešto domaće, ali iščekivanja su jedno, a realnost drugo“, rekao je. Kad su stigli, domaćica ih je ponudila orahovcem i višnjevcem. „Imala je malo skromniji aperitiv, dvije vrste likera“, rekao je, no ostalima se svidjelo ponuđeno. „Orahovac mi je baš bio dobar“, rekao je Sven, Saneli je višnjevac bio fin, kao i sir koji je domaćica poslužila uz aperitiv.

Image

Večera za 5 na selu

Foto: RTL
Image

Večera za 5 na selu

RTL

Domaćica je za predjelo poslužila nareske, domaći sir i kruh s tikvom, a gosti su počeli jesti u tišini. Mateu se svidio kruh pa je ispitivao domaćicu kako se pravi, a Sven je rekao: „Buđola je bila odlična, kobasica isto, špek je isto bio jako dobar - jedno vrhunsko predjelo ili doručak.“ Saneli je također sve bilo fino, a Božidar je samo šutio i jeo. „Rekao sam da neću više komentirati zato što ste rekli da previše pričam“, naposljetku je rekao Saneli koja je željela čuti njegovo profesionalno mišljenje. No čim se maknuo od stola, rekao je: „Cherry rajčice se po nekakvim standardima trebaju prerezati na pola jer kad bi to sam išao raditi, možeš se poprskati.“ Na kraju je prigovorio gostima kako oni ne gledaju detalje poput njega.

Image

Večera za 5 na selu

Foto: RTL
Image

Večera za 5 na selu

RTL

Došlo je vrijeme za glavno jelo - punjenu piletinu s prilogom, a Božidar je rekao kako nije dobro servirano. I dok su svi jeli, Božidar je okretao tanjur i fotografirao jelo mobitelom uz objašnjenje: „To sam naučio kao profesionalac kad dođem negdje na takmičenje. Obavezno slikamo svako jelo da bismo kasnije mogli više komentirati, znati što smo vidjeli i jeli, detalje na tanjuru.“ Ostali kandidati su se zafrkavali kako sigurno to šalje prijateljima da komentiraju, a i svidjelo im se i glavno jelo, čak im nije smetao ni limun za koji je Božidar prigovorio da ga domaćica nije trebala staviti. „Prefino mi je bilo, obožavam i taj okus šampinjona, sve se stapalo, salata je isto bila super“, zaključila je Sanela.

Image

Večera za 5 na selu

Foto: RTL
Image

Večera za 5 na selu

RTL

Za desert je domaćica iznijela kremšnite, no ovaj put klasične. „Krema je bila dobra, jedino mi se nije svidjela donja kora jer je bila malo gorkasta“, rekao je Mateo, a Sven dodao: „Bilo je malo grudica.“ Sanela je ponovno željela čuti Božidarov komentar. „Ajde, bila je i dovoljno slatka, sve u granicama normale“, rekao je. Stigli su i svirači, a Božidar je pozvao domaćicu na ples, što se svima svidjelo.

Image

Večera za 5 na selu

Foto: RTL
Image

Večera za 5 na selu

RTL

Nakon pjesme i plesa uslijedilo je ocjenjivanje. Sanela je dala ocjenu devet - sve joj je bilo super, ali ostavlja prostora za druge kandidate, Sven je dao osmicu jer je u kremšnitama bilo grudica, Mateo je dao devetku zato što mu se desert nije svidio, a Božidar se odlučio za ocjenu sedam zato što su jela bila prejednostavna i vidio je još neke kuharske detalje koje ostali nisu.

Image

Večera za 5 na selu

Foto: RTL
Image

Večera za 5 na selu

RTL

Sutra kuha frizerka i kozmetičarka Sanela, a što će pripremiti gostima i hoće li biti puno prigovora - ne propustite pogledati u novoj epizodi kulinarskog showa 'večera za 5 na selu' od 20 sati na RTL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Image

Večera za 5 na selu (nove epizode)

kulinarski show
Hrvatska - 2023
Ponedjeljak - petak u 20.15 sati
Gledaj na
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
NEVJEROJATNA TRANSFORMACIJA

Gabi i trenerica Sanja susrele su se na Hvaru: 'Da nisam progovorila, kaže da me ne bi prepoznala'

Play ponuda

Više s weba