Večera za 5

Idemo na sjeverozapad Hrvatske, gdje je bogata gastronomija, ali teška hrana

Sanja kaže da je u podneblju iz kojeg ona dolazi glavna namirnica meso pa je hrana teška

RTL.hr
01.07.2019 19:35

'Večera za 5 na selu' ovog tjedna gledatelje vodi u sjeverozapadnu Hrvatsku, točnije Međimursku i Varaždinsku županiju. Ova je regija poznata po mnogim jednostavnim, ali iznimno ukusnim jelima. Tradicionalna kuhinja sastoji se od domaćeg kruha, koji je obično kukuruzni. Karakteristični su i slani deserti, a od slatkih su najpoznatije buhtle, krafne, orahnjača, makovnjača, međimurska gibanica i drugi.

Glavna jela sastoje se najčešće od mesa i povrća, a obavezna je i salata. Ovaj je dio Hrvatske poznat po zimnici, kojase i danas pripravlja na tradicionalan način pa se zimi često jedu kiseli kupus i kisela repa.

Tradicionalna jela su purica s mlincima, slatke i slane štrudle, guske, patke, krvavice, svinjske nogice, dimljeno meso i niz drugih jela.

Hrana je ukusna, ali Sanja, koja ovog tjedna kuha prva, priznaje da je teška, s obzirom na to da se bazira na mesu. U videu doznajte što se najviše jede u okolici Varaždina, odakle dolazi večerašnja domaćica, a što će pripremiti gostima, doznajte u 21 sat na RTL-u u emisiji 'Večera za 5 na selu'!