Večera za 5 na selu

Igor ne mari za moguće kritike: 'Svinju treba uzgojiti, samljeti, dodati začine, staviti u pušnicu i...

Tko želi uživati u mirisima i okusima domaćih tradicionalnih slavonskih jela, mora dobro zavrnuti rukave i baciti se na posao

RTL.hr
12.11.2022 13:30

Svega 10 minuta vožnje od Đakova, nalazi se selo Semeljci odakle je Igor Gujaš , domar u osnovnoj školi koji godinama prati RTL-ov kulinarski show 'Večera za 5 na selu' . Ne samo da je domar u školi već je radišni obiteljski čovjek koji se smatra duhovitim i spremnim na nove izazove. Upravo je to jedan od razloga zbog kojeg se prijavio na sudjelovanje u popularnom showu.

Za sebe kaže da je vrijedan i duhovit obiteljski čovjek, spretan ne samo s tamburom i stolarskim alatom, već i u kuhinji. Potrebno je naglasiti kako 41-godišnjak iz Semeljaca preferira tradicionalna jela pa rado priprema roštilj, čobanac i peku.

Igor je za predjelo odlučio poslužiti tradicionalne slavonske proizvode. "To je naše tradicionalno jelo, što se kaže 'po šokački'. Mi kod kuće isto to preferiramo i jednostavno mislim da je to uvijek dobra kombinacija za nekakvo predjelo", tvrdi posljednji ovotjedni domaćin.

Postavlja se pitanje je li i gosti tako misle ili će ipak reći kako u navedeno predjelo nije uložen dovoljno truda.

"Dovoljno je truda uloženo. Trebalo je to gicu izvući iz nečeg, a prije toga dobro nahraniti, pa kad se izvuče treba je staviti negdje gore i obaviti sve što treba. Ne samo to - treba to samljeti i dodati sve te začine, smiješati i onda još na kraju staviti u pušnicu te svaki dan ložiti da bi ispalo ovako kako je", izjasnio se Igor koji je to vrhunski i narezao jer kako kaže, uz dobar nož sve ide dobro.