Večera za 5 na selu

Imamo pobjedničke recepte iz 'Večere za 5 na selu': Od magarećeg mesa do švicarskih specijaliteta

Aleksandar je pripremio raznovrsne namirnice za večeru i odnio pobjedu!

RTL.hr
30.10.2021 12:00

PREDJELO

Aleksandar Grgić

Kozice i royal kozice u coctail umaku s kavijarom u avokadu, feta kozjim sirom, kozjim maslacem i prepečencem od kozje skute i sirutke

SASTOJCI:

500 g kozica, 200 g majoneze, 100 g kečapa, 100 g feta kozjeg sira, 1 avokado, glavica eisberg salate, 50 g maslaca, 500 g toasta

RECEPT:

Kozice prokuhati 3 min u slanoj vodi, procijediti i ostaviti da se dobro ohlade

Majonezu i kečap pomiješati s konjakom i tabascom, dodati hladne kozice, servirati s prepečencem i maslacem


GLAVNO JELO

Aleksandar Grgić

Mlada jaretina i mlado pule (magare) s raštikom, bobom, koprivom i domaćom pasiranom rajčicom

Prilog: rosti od krumpira, bundeve i batata

SASTOJCI:

500 g magareće odkoštene lopatice, 500 g janjećeg odkoštenog buta, 200 g raštike, 200 g mladog boba,100 g poriluka, 100 g kelja, 100 g mlade koprive, 300 ml temeljca, 300 ml rajčice, 50 g svinjaske masti ,sol, kurkuma, 100 g luka, 20 g češnjaka, 100 g špeka.

RECEPT:

Prethodno marinirano magareće i kozje meso izgrilati na vrućem roštilju,

dinstati luk, češnjak i špek na svinjskoj masti,

dodavati povrće, mirodije i meso i

lagano dinstati 100 do 120 minuta

ROSTI: 500 g krompira, 100 g batata, 100 g mrkve, sol, papar, mljeveni muškatni oraščići

naribati u tavi i s maslacem peći


DESERT

Aleksandar Grgić

Pohana kozja skuta u medu, orasima, vanilija u kokosovom brašnu sa

sladoledom od kozjeg i magarećeg mlijeka

flambirani alkoholni voćni preljev

Sastojci:

300 g kozje skute, 20 g mljevenih oraha, lješnjaci, grožđice, vanilija, kokosovo brašno, jaja

400 g sladoleda, divlje jagode, borovnica, 500 ml kozjeg mlijeka, kokosovo ulje i maslac, vanili šećer, šećer u prahu, maslac

U kozju skutu umiješati mljeveno orašasto voće sa suhim bobicama u kalupu formirati formu

Pohati u kokosovom ulju i maslacu

U vruću posudu doliti 100 ml vode i 200 g šećera karamelizirati, dodati kozje mlijeko, kuhati dok se ne zgusne, dodati divlje jagode i borovnicu

U preljev prije serviranja dodati 30 ml rakije, zapaliti i preliti preko skute