PREDJELO
Kozice i royal kozice u coctail umaku s kavijarom u avokadu, feta kozjim sirom, kozjim maslacem i prepečencem od kozje skute i sirutke
SASTOJCI:
500 g kozica, 200 g majoneze, 100 g kečapa, 100 g feta kozjeg sira, 1 avokado, glavica eisberg salate, 50 g maslaca, 500 g toasta
RECEPT:
Kozice prokuhati 3 min u slanoj vodi, procijediti i ostaviti da se dobro ohlade
Majonezu i kečap pomiješati s konjakom i tabascom, dodati hladne kozice, servirati s prepečencem i maslacem
GLAVNO JELO
Mlada jaretina i mlado pule (magare) s raštikom, bobom, koprivom i domaćom pasiranom rajčicom
Prilog: rosti od krumpira, bundeve i batata
SASTOJCI:
500 g magareće odkoštene lopatice, 500 g janjećeg odkoštenog buta, 200 g raštike, 200 g mladog boba,100 g poriluka, 100 g kelja, 100 g mlade koprive, 300 ml temeljca, 300 ml rajčice, 50 g svinjaske masti ,sol, kurkuma, 100 g luka, 20 g češnjaka, 100 g špeka.
RECEPT:
Prethodno marinirano magareće i kozje meso izgrilati na vrućem roštilju,
dinstati luk, češnjak i špek na svinjskoj masti,
dodavati povrće, mirodije i meso i
lagano dinstati 100 do 120 minuta
ROSTI: 500 g krompira, 100 g batata, 100 g mrkve, sol, papar, mljeveni muškatni oraščići
naribati u tavi i s maslacem peći
DESERT
Pohana kozja skuta u medu, orasima, vanilija u kokosovom brašnu sa
sladoledom od kozjeg i magarećeg mlijeka
flambirani alkoholni voćni preljev
Sastojci:
300 g kozje skute, 20 g mljevenih oraha, lješnjaci, grožđice, vanilija, kokosovo brašno, jaja
400 g sladoleda, divlje jagode, borovnica, 500 ml kozjeg mlijeka, kokosovo ulje i maslac, vanili šećer, šećer u prahu, maslac
U kozju skutu umiješati mljeveno orašasto voće sa suhim bobicama u kalupu formirati formu
Pohati u kokosovom ulju i maslacu
U vruću posudu doliti 100 ml vode i 200 g šećera karamelizirati, dodati kozje mlijeko, kuhati dok se ne zgusne, dodati divlje jagode i borovnicu
U preljev prije serviranja dodati 30 ml rakije, zapaliti i preliti preko skute