Večera za 5

Imamo recept za Erikin kruh od rogača i oskoruša, ali i za fantastičnu tortu od mrkve sa smokvama!

Erika Šandrul iz Mošćeničke Drage svoje je goste osvojila neobičnim, ali vrlo ukusnim i brzo pripremljenim kruhom, zatim ukusnom teletinom sa slanutkom i pečenom paprikom te izvrsnom tortom od mrkve i smokava!

RTL.hr
26.05.2021 12:15

Predjelo: Kruh bez kvasca s rogačem i oskorušama

Sastojci:

410 gintegralnog brašna

40 g rogača

10 oskoruša

1,5 čajne žličice sode bikarbone

1 čajna žličica soli

1 čajna žličica šećera

4 dl tekućeg jogurta

Priprema:

Izmiješati suhe sastojke i pomalo dodati jogurt, vrlo kratko promiješati da se sastojci sjedine. Peći na 180-200 stupnjeva oko 35 minuta.

Za bruskete:

Na tanjur staviti salatu, začiniti maslinovim uljem i octom. Bruskete premazati maslinovim uljem i češnjakom, na to staviti sir te zapeći u pećnici, na pečene bruskete staviti dva komadića ombola i malo skute.


Glavno jelo:Rolice od teletine i pancete

Večera za 5 na selu

Sastojci:

teleći file

ulje

sol

papar

začini po želji

slanutak

pečena paprika

panceta

sir

maslac

peršin

mahune

Priprema:

Skuhati prethodno namočeni slanutak, dodati malo maslaca i peršina pa propirjati. Papriku rogu peći u pećnici, nakon što omekša, skinuti kožicu. Skuhati mahune u slanoj vodi i priložiti na tanjur.Teleće odreske marinirati sa začinima i malo ulja, u svaki file staviti malo sira, zarolati i omotati pancetom. Zapeći na tavi nekoliko minuta sa svake strane. Servirati u obliku cvijeta.


Desert:Torta od mrkve

Večera za 5 na selu

Sastojci:

450 gnaribane mrkve

400 gglatkog brašna

1 prašak za pecivo

2 žlice začina za medenjake

prstohvat soli

300 gšećera

6 jaja

150 ml mlijeka

200 gkiselog vrhnja

marmelada od naranče i smokve

Priprema:

Prvo pomiješati suhe sastojke, zatim mokre, a potom sjediniti sve. Peći 35 minuta na 180 stupnjeva. Kad se malo ohladi, prerezati napola i namazati marmeladom.

Večera za 5 na selu