Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
RECEPTI

Imamo recept za Erikin kruh od rogača i oskoruša, ali i za fantastičnu tortu od mrkve sa smokvama!

Erika Šandrul iz Mošćeničke Drage svoje je goste osvojila neobičnim, ali vrlo ukusnim i brzo pripremljenim kruhom, zatim ukusnom teletinom sa slanutkom i pečenom paprikom te izvrsnom tortom od mrkve i smokava!

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 26.5.2021. u 12:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predjelo: Kruh bez kvasca s rogačem i oskorušama

Sastojci:

410 g integralnog brašna

40 g rogača

10 oskoruša

1,5 čajne žličice sode bikarbone

1 čajna žličica soli

1 čajna žličica šećera

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

4 dl tekućeg jogurta

Priprema:

Izmiješati suhe sastojke i pomalo dodati jogurt, vrlo kratko promiješati da se sastojci sjedine. Peći na 180-200 stupnjeva oko 35 minuta. 

Za bruskete:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
upoznajte nove kandidate!

Pulski tjedan je pred nama! 'Večera za 5 na selu' stiže u Istru, očekuju nas predana volonterka, osebujni umjetnik....

Na tanjur staviti salatu, začiniti maslinovim uljem i octom. Bruskete premazati maslinovim uljem i češnjakom, na to staviti sir te zapeći u pećnici, na pečene bruskete staviti dva komadića ombola i malo skute. 

Glavno jelo: Rolice od teletine i pancete

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Sastojci:

teleći file

ulje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

sol

papar

začini po želji

slanutak

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

pečena paprika

panceta

sir

maslac

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

peršin 

mahune

Priprema:

Skuhati prethodno namočeni slanutak, dodati malo maslaca i peršina pa propirjati. Papriku rogu peći u pećnici, nakon što omekša, skinuti kožicu. Skuhati mahune u slanoj vodi i priložiti na tanjur. Teleće odreske marinirati sa začinima i malo ulja, u svaki file staviti malo sira, zarolati i omotati pancetom. Zapeći na tavi nekoliko minuta sa svake strane. Servirati u obliku cvijeta.

Desert: Torta od mrkve

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Sastojci:

450 g naribane mrkve

400 g glatkog brašna 

1 prašak za pecivo

2 žlice začina za medenjake

prstohvat soli

300 g šećera

6 jaja

150 ml mlijeka

200 g kiselog vrhnja

marmelada od naranče i smokve

Priprema:

Prvo pomiješati suhe sastojke, zatim mokre, a potom sjediniti sve. Peći 35 minuta na 180 stupnjeva. Kad se malo ohladi, prerezati napola i namazati marmeladom.

Image
Foto: RTL
Image
RTL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
BAŠ JE NAPETO!

ODLUKA JE DONESENA! Silvana je napustila farmu: 'Ako misli biti s njom neka promijeni profesiju iz šofera u psihijatra'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba