"Probala sam puno verzija cheesecakea i ovaj je bio u rangu s pravim kuharskim!", komentirala je Ivana desert kod domaćina Zvonimira. A kako je torta izgledala zaista slasno, donosimo vam recept!
- 300 g mljevenog keksa
- 150 g maslaca
- soka od naranče ili limuna po potrebi (oko pola šalice, može i više)
- 300 g slatkog vrhnja
- 500 g krem sira ili milerama
- 200 g bijele čokolade
- 1 vrećica želatine
- 300 g višanja
- 2-3 kašičice g šećera (ako su svježe višnje, a ako su iz kompota vjerjatno ne treba jer su već slatke)
- 1 puding od vanilije
Priprema
Otopite maslac pa ga smiješajte s mljevenim keksima, izmiješajte dobro i dodajete sok od naranče dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Uzmite kalup promjera 26-28 cm i u njega stavite smjesu te ostavite u frižideru da se hladi.
Slatko vrhnje dobro umutite, pa u to dodajte krem sir. Dobro izmiješajte mikserom.
Otopite bijelu čokoladu te je otopljenu dodajte u smjesu slatkog vrhnja i krem sira. Na kraju u to dodajte želatinu koju ste pripremili prema uputama. Kada je krema gotova stavite je u kalup preko smjese od keksa (tijesta) i ostavite u frižideru da se hladi.
Kuhajte višnje sa šećerom i oko 4 dcl vode 5 minuta, nakon toga u smjesu lagano dodajte puding od vanilije (možete direktno u smjesu dodavati prah ili ga prethodno umutiti s nekoliko žlica vode, ovisno o tome kako inače radite puding). Kuhajte, uz neprestano miješanje, smjesu još 3-4 minute, dok se puding ne zgusne.
Nakon toga skinite s vatre i malo ohladite povremenim miješanjem. Srednje toplu smjesu dodajte preko kreme od sira.