Večera za 5 na selu

Ines je složila riblji meni za četiri desetke: Imamo njezine recepte!

RTL.hr
25.05.2022 12:00

Predjelo

Slana riba domaćai domaća pašteta od tunjevine

Marinirana riba friška plava riba u limunovom soku par sati posli se stavi u maslinovo ulje i dodaju se začini.

Za marinadu ribe treba pola kilograma ribe inćuna, 3 limuna sol i dec maslinovog ulja.

Riblja pašteta....meki sir – 4 trokuta, jedna velika konzerva tunjevine, malo kapara i maslinovo ulje, začin sol i sok pola limuna - sve izblendati i ohladiti.

Domaći kruh

Glavno jelo

1 kilogram liganja pečenih u maslinovom ulju

Pola kilograma krumpira

Kilogram raštike

Maslinovo ulje

Sol i papar

Raštika na tabak – sitno rezana i kuhana s krumpirima začinjen sa soli i maslinovim uljem.

Lignje pečene u pećnici.

Desert – pršurate/fritule i lumblija – slatki kruh

Za desert treba:

Pola kile kuhanih krumpira

Pola kile brašna

1 dl mlijeka

1 suhi kvas

pola male zličice soli

1 jaje

1.5 dl vode

10 dkg grožđica

Kvas se stavi da proradi i doda se brašnu i ostalim sastojcima sve se dobro umjesi i isprži u vrućem ulju stavi se 1 l ulja, tople pršurate se posipaju sa krupnim šećerom.

Lumblija se radi od:

1 kg brasšna

2 svježa kvasca

dl mlijeka

dva dl maslinovog ulja

10 dkg grožđica

10 dkg bajama

1 zličica klinčića, muškatnog, oraščića, cimeta

1 žlica kakaa

Umjesi se i diže 1 sat, premjesi, podjeli u 4 pogače i ispeče u pećnici na 150 kad je gotovo pošećeri se.