Play ponuda
Play ponuda
U SLAST

Inspirirajte se: Sandra je probila led u 'Večeri za 5 na selu', a ovo su njezini recepti!

Sandra je prva ovotjedna domaćica!

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 7.9.2021. u 12:00
Play ponuda

PREDJELO

Image
Foto: RTL
Image
RTL

3 šalice vode

1 šalica palente

1 žlica soli

2-3 žlice milerama

1 žlica maslinovog ulja

Palentu skuhati u posoljenoj vodi u omjeru 1:3. Na kraju umiješati mileram i preliti u kalup. Ohladiti i narezati na kocke te prepržiti na grill tavi na malo maslinovog ulja.

2 ljubičasta luka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

2-3 žlice maslinovog ulja

Prstohvat soli

½ žlice smeđeg šećera

1 žličica balzamičnog octa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
VELIKA NOVOST

Paulina se uselila u novu kuću, a za RTL.hr otkrila tko još živi s njom: 'Došlo je do velikog preokreta'

Luk narezati na polumjesece i pržiti na zagrijanom ulju 15 minuta na laganoj vatri. Zatim dodati sol i šećer te pirjati još 20 minuta. Na kraju dodati žličicu balzamičnog octa.

200 g pancete

200 g pršuta

100 g skute

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Pancetu prepržiti na malo ulja dok ne postane hrskava. Na preprženu palentu staviti karamelizirani luk i hrskavu pancetu. Uz to servirati šnitu pršuta i malo skute.

GLAVNO JELO 

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Janjetina

Sol

Korica limuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Ružmarin

Majčina dušica

Janjetinu marinirati preko noći. Peći u pećnici na 160 stupnjeva 4 sata.

Krumpir

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Batat

Vrhnje za kuhanje

Sol

Papar

Češnjak u prahu

Parmezan

Krumpir i batat narezati na tanke ploške. U zdjeli pomiješati vrhnje za kuhanje, sol, papar, češnjak u prahu i parmezan. U dobivenu smjesu umakati ploške krumpira i batata i slagati u kalup za pečenje. Peći u pećnici na laganoj temperaturi dok se ne ispeče.

250 g graška

Maslinovo uljje

Luk

Češnjak

Janjeći ili povrtni temeljac

Na maslinovom ulju zažutiti luk, potom dodati češnjak i na kraju grašak. Podlijevati temeljcem dok grašak ne omekša. Izmiksati štapnim mikserom i procijediti kroz fino sito kako bi se uklonila opna od graška.

DESERT

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Žuta smjesa:

4 žutanjka

100 g šećera

100 g maslaca

100 g brašna

2 vanili šećera

1 žlica praška za pečenje

4 žlice mlijeka

Izmiksati šećer i maslac pa dodati žumanjke i nastaviti miksati. Potom dodati mlijeko, brašno i prašak za pečenje i sve dobro izmiksati. Izliti u kalup i peći 25 minuta na 175 stupnjeva.

Bijela smjesa:

4 bjelanjka

175 g šećera

Listići badema

Smjesu preliti preko ispečenog biskvita.

Krema od vanilije:

1 l mlijeka

4 žumanjka

1 štapić vanilije

100 g brašna

200 g šećera

Skuhati kremu od vanilije i preliti na vrh kolača. Po želji ukrasiti sezonskim voćem.

Image

Večera za 5 na selu (nove epizode)

kulinarski show
Hrvatska - 2023
Ponedjeljak - petak u 20.15 sati
Gledaj na
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
RAZOČARANI ZADATKOM

Drugi parovi zgroženi izazovom, Karmela i Tomislav brzo grizli i pobijedili: 'Varalice izborile imunitet'

Play ponuda

Više s weba