Predjelo: Crno-bijeli svijet
Sastojci :
500 g tjestenine
500 g piletine
2 paprike
200 g leće iz konzerve
2 rajčice
200 g kukuruza šećerca
sol
papar
majčina dušica
majoneza
kiselo vrhnje
jogurt
Priprema:
Tjesteninu skuhati al dente i ohladiti. Mariniranu piletinu (ulje, sol, papar, majčina dušica) ispeći. Nasjeckati papriku i rajčicu. Tjestenini dodati leću, papriku i rajčicu te dresing od majoneze, kiselog vrhnja i jogurta. Sve promiješati, dodati sol, papar i majčinu dušicu, a na vrh staviti pečenu piletinu.
Glavno jelo: Smotanci na tanjuru
Sastojci:
5 svinjskih lungića
100 g kulena
100 g sira Gouda
300 g krumpira
1 luk
2 mrkve
200 g špeka
senf
sol
papar
Priprema:
Lungić očistiti od masnoće, razrezati i rastvoriti kao knjigu. Premazati senfom, posoliti i popapriti. Po njemu složiti kulen i sir te zarolati i staviti u pećnicu 45 minuta na 180 stupnjeva. Krumpir oguliti, narezati na četvrtine, malo prokuhati pa staviti u pleh s lukom, mrkvom i špekom. Začiniti sa soli i paprom i peći dok krumpir ne porumeni.
Desert: Zimska bomba
Sastojci:
2 naranče
žlica sode bikarbone
200 g lješnjaka
prašak za pecivo
6 jaja
50 g kakaa
250 g šećera
500 ml vrhnja za kuhanje
250 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Naranče oprati, narezati i staviti kuhati s korom u vodu u koju smo dodali sodu bikarbonu. Od lješnjaka, praška za pecivo, jaja, kakaa i šećera izmiksati smjesu za biskvit. U smjesu dodati kuhane i izblendane naranče, sjediniti i izliti u kalup. Biskvit se peče oko 30 minuta na 180 stupnjeva. Vrhnje za kuhanje zagrijati i u to dodati čokoladu za kuhanje te miješati dok se ne dobije homogena smjesa. Dobivenu smjesu preliti preko toplog biskvita, ohladiti i poslužiti.