PREDJELO
- kajmak domaći (pomješa se feta sir,maslac,krem sir,mileram)
- buđola
- kulenova seka
- domaća kobasa
GLAVNO JELO
- svinjski vrat i obrazi
- sampinjoni
- luk
- krumpir
- vegata
- sol i papar
- maslac
Marinirano meso s mješavinom začina (voda,sol,vegeta,papar,dimljena slatka paprika,kajenski papar,senf) odležalo preko noći te stavljeno u smoker roštilj na 10-12sati te nakon nekih 5-6sati dimljenja se zamota u foliju u koju dodamo maslac i jos malo mješavine začina i čekamo da bude gotovo dok nebude unutarnja temperatura mesa na 94 stupnja celzijevih i onda obavezno ostaviti meso tako zamotano u foliji u cooleru da odmori bar 60min.
Šampinjoni se pomješaju da lukom u istom omjeru te se dobro popapri i doda mješavine začina po želji i stavi se dinstati na roštilj ili na plinski rešo na srednju vatru dok luk ne omekša i šampinjoni ne puste vodu te kad dobijemo smeđu boju umaka to je gotovo.
Krumpir pomiješan s lukom staviti pod peku i peći oko 45-60min.
DESERT
Sastojci
GOTOVE KORE ZA BAKLAVU
500g 12 kora za baklave
SASTOJCI ZA PREMAZ - FIL
3 jaja
prstohvat soli
3.5dcl mlijeka 2.8%
1 dcl ulja biljno
1\2 praška za pecivo
70g griza
10dkg šećera
250g lješnjaka
250g oraha
SMJESA ZA PREMAZ
250g margarina za kreme
2 velike žlice ulja
SIRUP
1.4kg šećera
1.4l vode
1 limun narezan na kriške
Priprema
1. Za sirup pomiješamo šečer i vodu,stavimo kuhati i kad zakipi smanjiti vatru na najmanje i kuhati jos 45min.
15min prije kraja narezati na tanke šnite(fete) limun i kuhati ga do kraja.
Dobiveni sirup ohladiti u frižideru.
2. Jaja,prstohvat soli, mlijeko i ulje izmiksati.
3. U drugoj posudi ručno izmiješati gris, lješnjake, orahe, prašak za pecivo i šećer.
4. Izmiješane suhe sastojke dodati u smjesu od jaja, soli, ulja i mlijeka.
5. Rastopiti margarin i ulje.
6. Dobivenom smjesom premazati protvan kistom,staviti koru,premazati koru,stavit koru,premazati koru,staviti koru,premazati koru,staviti fil,staviti koru,premazati koru,staviti koru,premazatu koru,staviti fil...
Na kraju ostavite si tri kore za vrh baklave.
7. Tako gotov protvan ostavite da se odmara bar 4sata jer će bit lakše izrezati baklavu.
8. U zagrijanu pećnicu, pecite 20 min na 200 C a sljedećih 25 min na 180 C.
Tako vruću baklavu preliti ohlađenim sirupom.