sastojci za torteline sa sirom:
tortelini
300 g brašna
3 jaja
malo ulja i soli
umak
vrhnje
parmezan
gorgonzola
Zamijesiti torteline i pustiti ih kroz mašinu za tijesto. Umak zakuhati s vrhnjem i dvije vrste sira, a same torteline napuniti smjesom sa sve četiri vrste sira. Nakon što se napune i pripreme staviti par minuta u kipuću vodu i preliti umakom.
sastojci za rolanu teletinu s povrćem i špeclama:
teleća lopatica
špecle:
500 g oštrog brašna
5 jaja
2,5 dl vode (ili dio mlijeka)
1 žličica soli (može malo manje ili više po ukusu)
povrće:
paprika - crvena i žuta
patlidžan
tikvice
mrkva
koromač
povrće s mesom (umak)
luk
poriluk
celer
mrkva
vino
Teleća lopatica se zarola i stavi u mrežicu. Narežu se luk, poriluk, celer i mrkva te stave u pećnicu, a sve se podlijeva vinom. Nakon što je gotovo meso se izvadi, a od ostatka povrća i vina napravi umak. Špecle se zamijese, puste kroz mašinu i stave na kuhanje. Povrće se nareže na trakice i kratko preprži.
sastojci za šnenokle:
5 jaja
1 l mlijeka
100 g šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
prstohvat soli
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Odmjerite mlijeko pa ga stavite kuhati na laganu vatru do vrenja i dodajte ekstrakt vanilije. Bjelanjke malo posolite pa ih izmiksajte u snijeg s dvije žlice šećera (oduzmite od ukupnog šećera). Žumanjke izmiksajte s ostatkom šećera. U zavrelo mlijeko stavljajte žlicu po žlicu snijega, okrenite ih žlicom pa izvadite van šupljikavom žlicom. Skinite mlijeko s vatre pa dodajte nekoliko žlica vrućeg mlijeka u izmiksane žumanjke, a potom lagano ulijte izmiksane žumanjke u mlijeko uz stalno miješanje. Vratite na vatru i kuhajte miješajući dok se krema ne zgusne. Stavite malo kuhane kreme u zdjelicu ili tanjur pa ubacite nekoliko žličnjaka od snijega i poslužite. Ili kuhanu kremu prelijte preko izvađenih žličnjaka od snijega pa vadite u manje zdjelice i poslužite.