Večera za 5

Isprobajte Mirino glavno jelo: 'Meso je bilo sočno, umak izvrstan, povrće mekano, fino začinjeno, a...

Umirovljenica Mira za svoje je goste pripremila jelovnik koji se sastojao od predjela predjelo Mali tanjur na moj način, glavno jelo Snjeguljica i sedam patuljaka te desert Zalazak sunca.

RTL.hr
12.06.2021 12:00

sastojci za torteline sa sirom:
tortelini
300 g brašna
3 jaja
malo ulja i soli
umak
vrhnje
parmezan
gorgonzola

Zamijesiti torteline i pustiti ih kroz mašinu za tijesto. Umak zakuhati s vrhnjem i dvije vrste sira, a same torteline napuniti smjesom sa sve četiri vrste sira. Nakon što se napune i pripreme staviti par minuta u kipuću vodu i preliti umakom.

Mira De Caro

sastojci za rolanu teletinu s povrćem i špeclama:
teleća lopatica

špecle:
500 g oštrog brašna
5 jaja
2,5 dl vode (ili dio mlijeka)
1 žličica soli (može malo manje ili više po ukusu)

povrće:
paprika - crvena i žuta
patlidžan
tikvice
mrkva
koromač
povrće s mesom (umak)
luk
poriluk
celer
mrkva
vino

Teleća lopatica se zarola i stavi u mrežicu. Narežu se luk, poriluk, celer i mrkva te stave u pećnicu, a sve se podlijeva vinom. Nakon što je gotovo meso se izvadi, a od ostatka povrća i vina napravi umak. Špecle se zamijese, puste kroz mašinu i stave na kuhanje. Povrće se nareže na trakice i kratko preprži.

Mira De Caro

sastojci za šnenokle:
5 jaja
1 l mlijeka
100 g šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
prstohvat soli

Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Odmjerite mlijeko pa ga stavite kuhati na laganu vatru do vrenja i dodajte ekstrakt vanilije. Bjelanjke malo posolite pa ih izmiksajte u snijeg s dvije žlice šećera (oduzmite od ukupnog šećera). Žumanjke izmiksajte s ostatkom šećera. U zavrelo mlijeko stavljajte žlicu po žlicu snijega, okrenite ih žlicom pa izvadite van šupljikavom žlicom. Skinite mlijeko s vatre pa dodajte nekoliko žlica vrućeg mlijeka u izmiksane žumanjke, a potom lagano ulijte izmiksane žumanjke u mlijeko uz stalno miješanje. Vratite na vatru i kuhajte miješajući dok se krema ne zgusne. Stavite malo kuhane kreme u zdjelicu ili tanjur pa ubacite nekoliko žličnjaka od snijega i poslužite. Ili kuhanu kremu prelijte preko izvađenih žličnjaka od snijega pa vadite u manje zdjelice i poslužite.