Desert
Karpati
Sastojci za koru:
2 dcl vode
2 dcl brašna (glatko)
20 dg margarina
5 jaja
štaub šećer
Sastojci za kremu:
2 vanilijina pudinga
pola litre mlijeka
40 dg margarina
500 ml vrhnja za šlag
voće po izboru (šumsko voće)
Priprema:
U posudu uliti vodu i margarin kad se margarin otopi dodati brašno postepeno miksajući dodavati jaja jedno po jedno. Pećnicu zagrijati na 180C tako dobivenu smjesu razdijelit na dva djela na masnom papiru. Prvi dio staviti u koru i peći jednu po jednu. U mlijeku izmiješati puding od vanilije. U ohlađenu kremu dodati margarin. Šlag izmiksati prema uputama na pakiranju. Smrznuto voće otopiti te dodati dvije žlice šećera. Na pladanj staviti prvu koru zatim kremu od vanilije na kremu šumsko voće po voću šlag i prekrit drugom korom. Na kraju posipati šećer u prahu po cijelom desertu.