Predjelo: Rižoto od bundeve i poriluka
Sastojci:
1 luk
1 poriluk
200 gpancete
150 griže
2 dl bijelog vina
50 g maslaca
1 kg pirea od bundeve
1 l povrtnog temeljca
200 gparmezana
Priprema:
Propirjati pancetu, luk i poriluk. Dodati rižu i popržiti jednudo dvijeminute. Podliti vinom i miješati dok ne ishlapi. Podliti s malo temeljca te temeljac nastaviti dodavati kroz kuhanje. Kad je riža napola skuhana, dodati pire od bundeve, začine po želji i kuhati dok riža nije gotova. Maknuti s vatre, dodati parmezan i maslac i poslužiti.
Glavno jelo:Pohana piletina s pireom od cvjetače i krumpira
Pileća prsa:
200 g po osobi
brašno
jaje
mljevenicornflakes
Umak od meda:
4 žlice meda
2 žličice soja umaka
2 žlice slatko-kiselog umaka
2 žličice octa
3 režnja češnjaka - protisnutog i prokuhanog u umaku
Priprema:
Piletinu narezati pa panirati i popržiti na ulju. Umak izraditi i procijediti kroz cijedilo. Za prilogskuhati krumpir i cvjetaču, izgnječiti, dodati sirni namaz, češnjak u prahu, malo peršina i dodatne začine po želji.
Desert: Namaz od lješnjaka (Nutella)
Sastojci:
piškoti
malo mlijeka
900 g mascarponea
aroma vanilije
3 žlice šećera
300 ml slatkog vrhnja
keksi Oreo
namaz od lješnjaka
Priprema:
Rastopiti malo namaza od lješnjaka razrijeđenog s malo mlijeka, natopiti piškote u toj smjesi pa slagati na dno posude dok se ne prekrije dno. Mascarpone, aromu vanilije i šlag izmiksati pa to preliti preko piškota. Zagrijati još malo namaza od lješnjaka, preliti preko mascarponea, posuti malo mrvljenih Oreo ili sličnih keksa. Ponoviti sloj kreme mascarpone i rastopljenog namaza od lješnjaka. Staviti na hlađenje, najbolje preko noći.