Večera za 5 na selu

Isprobajte pobjedničke recepte ovotjedne 'Večere za 5 na selu': Pačja prsa u umaku od suhih šljiva, torta...

Marijan je oduševio sovje goste!

RTL.hr
02.07.2022 12:00

PREDJELO: Proljeće u šumi" - Rižoto od gljiva

- 500 g gljiva (šampinjoni, bukovače)

- 300 g riže Arborio

- 160 g mladog luka

- 4 češnja češnjaka

- Medvjeđi luk (nije obavezno, 10-20 listova)

- 0,5 dcl maslinovog ulja

- Povrtni temeljac ili kocka

- Majčina dušica

- Peršinov list

- 2 dcl bijelog vina

- 40-60 g Čedar sira

- sol, papar

- parmezan

Dinstati gljive na malo maslinovog uljada se reducira voda, dodati mladi luk i dinstati još par min.,

dodati rižu i dinstati još par min., dodati češnjak i medvjeđi luk i nakon par sekundi zaliti vinom.

dodati vrući temeljac i vruće vode po potrebi. par minuta prije kraja dodati začine, i naribani sir.

popapriti na kraju i ostaviti par minuta da odstoji prije serviranja.

GLAVNO JELO: Ružno pače" - Pačja prsa u umaku od suhih šljiva

- Pačja prsa oko 840gr

- 20 g sjeckanih (usitnjenih) suhih šljiva

- 40 g suhih šljiva

- 1 dcl cijeđenog soka mandarina

- 20 g maslaca

- 1.5 dcl crnog vina

- Papar

- Sol

- Njoki

Prsa zarezati na strani kože i posoliti.

Staviti na hladnu tavu i peći na srednjoj temp. oko 10 min na strani kože,

a zatim još oko 5-8 min na drugoj strani, ovisi o veličini komada.

Nakon pečenja izvaditi prsa u toplu poklopljenu posudu kako bi mogli dovršiti umak.

Na masnoću od pečenja dodati šljive, sok od mandarine i vino.

Kuhati da se reducira. na kraju dodati malo maslaca i začiniti paprom.

Posoliti ako je potrebno. Servirati uz njoke.

DESERT: Orašar " – Torta od oraha

- 440 g mljevenih oraha

- 12 jaja

- 200 g šećera

- Sok od 2 naranče

- 2 veće vrećice šlaga u prahu (2x60gr praha)

- oko 3-4 dcl mlijeka

Umutiti žutanjke, šećer i orahe. Ako je pregusto dodati malo mlijeka.

Posebno istući bjelanjke i zatim sve spojiti. Na lim za pečenje staviti papir i izliti smjesu.

Peći oko 35 min na 180-200C (početi s većom temp. pa zadnju trećinu smanjiti)

Nakon pečenja pustiti da se potpuno ohladi. preliti sok od naranče po biskvitu.

Na kraju premazati šlagom.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.