Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
VEČERA ZA 5 NA SELU

Isprobajte pobjedničke recepte: Sven je uspio spojiti batat s desertom, ali oduševio i svojom rolanom piletinom!

Sven Perec za predjelo je poslužio rolice od mljevenog mesa, za glavno jelo pileću roladu, a za kraj je poslužio neobičan desert - kremšnite od batata!

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 5.6.2021. u 12:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predjelo: Bakine sarmice 

Sastojci:

450 g mljevenog mesa (miješano)

120 g tjestenine

120 g crvenog luka

2 jaja (ostaviti dio bjelanjka za lijepljenje)

žličica papra

žličica soli

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

kore za gibanicu

Priprema:

Tjesteninu skuhati i izrezati. Luk isjeckati na sitno. Pomiješati meso, jaja, luk i začine te dodati nasjeckanu tjesteninu. Smjesu posložiti na koru kao za gibanicu. Zaviti koru i na kraju zalijepiti bjelanjkom. Staviti malo u škrinju da se stegne pa izrezati na odgovarajuće komade za prženje na masti. Servirati s grčkim jogurtom i rigom.

Glavno jelo: Rolano punjeno pile s pečenim batatom i šampinjonima

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
upoznajte nove kandidate!

Pulski tjedan je pred nama! 'Večera za 5 na selu' stiže u Istru, očekuju nas predana volonterka, osebujni umjetnik....

pile (što veće)
majčina dušica

bosiljak

mažuran

povrtna mješavina začina

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

200 g milerama

100 g ajvara

sir - tvrdi ovčji

slani sir (feta)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

šunka

slanina

batat

šampinjoni

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

pesto

200 g plavog sira

Priprema:

Pile otkostiti, bijelo meso stanjiti i popuniti rupe na piletu. Meso rasoliti pa rastući da bude mekše i da se dobije veća, po mogućnosti pravokutna površina. Dodati ajvar, na njega mileram, naribati ovčji tvrdi sir, razmrviti slani sir pa zarolati, zavezati sa špagom ili mrežicom za pečenje. Peći u pećnici jedan sat na 200 stupnjeva te 20 minuta na 170 stupnjeva. Batat izrezati na štapiće, začiniti i preliti maslinovim uljem. Peći na papiru za pečenje 25 minuta na 200 stupnjeva. Šampinjone odvojiti od peteljke i napuniti smjesom pesta i zdrobljenog plavog sira. Ispeći na grill tavi.

Desert: Kremšnite s batatom

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Sastojci:

1 kg skuhanog ljubičastog batata

1.75 l mlijeka 

25 dg šećera

2 pudinga od vanilije

200 g gustina

2 paketića mljevena želatina

5 dl slatkog vrhnja

2 vanilin šećera

Priprema:

Tri decilitra mlijeka pomiješati s pudingom, gustinom i vanilin šećerom. U 1,75 l mlijeka dodati šećer, pustiti da prokuha. Kada prokuha, dodati onih 3 dl mlijeka s prašcima, miješati da se ne naprave grudice. U smjesu dodati ohlađeni pire od skuhanog batata. Istući vrhnje za šlag. Želatinu staviti da nabubri (2 želatine i 10 žlica vode razmutiti, prije dodavanja ugrijati u mikrovalnoj). Sve zajedno izmiksati i složiti na kore. Peći 12 minuta na 170 stupnjeva.

Sastojci i priprema za kore: 

30 dg mekog brašna

20 dg margarina

1 dl hladne vode

Zamijesiti i ostaviti preko noći u hladnjaku.

Image
Foto: RTL
Image
RTL
Image

Večera za 5 na selu (nove epizode)

kulinarski show
Hrvatska - 2023
Ponedjeljak - petak u 20.15 sati
Gledaj na
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
BAŠ JE NAPETO!

ODLUKA JE DONESENA! Silvana je napustila farmu: 'Ako misli biti s njom neka promijeni profesiju iz šofera u psihijatra'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba