sastojci za zdravi burek:
200 g corn flakesa
300 g bjelanjaka
2 jogurta
700 g junetine
1 luk
sol
prašak za pecivo
Luk i junetinu prodinstati na malo maslinova ulja i vode, dodati začine kada je gotovo. U drugoj posudi sjediniti sve sastojke i staviti peći na 180 stupnjeva oko 30 minuta.
sastojci za pečenu piletinu u kokosovu ulju i pire od batata:
8 bataka i karabataka
limeta, 1 komad
origano
sol
batat1,5 kg
maslinovo ulje
češnjak, cijeli režanj
limun, 2 komada
kokosovo ulje, cca pola litre
cherry rajčice, 1 paket
Piletinu 24 sata prije pečenja posolimo, začinimo origanom i sokom od limete i stavimo pokriveno u hladnjak. Nekoliko puta u tom danu okrenemo da se sok upije sa svih strana. Nakon tih 24 sata piletinu prođemo papirnatim ručnikom, a za to vrijeme otopimo kokosovo ulje. Piletinu složimo u pleh na kokosovo ulje tako da je skoro sva uronjena u isto. Na piletinu posložimo kriške limuna, češnjak i cherry rajčice i stavimo peći na 150 stupnjeva cca 2 h.
U loncu skuhamo batat s korom, kada je kuhan ogulimo ga i ispasiramo i malo posolimo te dodamo malo maslinova ulja.
sastojci za sirovu tortu:
tijesto:
1 šalica lješnjaka
1 šalica badema
4 žlice kakaa u prahu
1 šalica datulja
po potrebi agavina sirupa
krema:
2 šalice indijskih oraščića
pola šalice maslaca od lješnjaka
1 i pol šalica mlijeka od lješnjaka
pola šalice kakaa u prahu
pola šalice agavina sirupa
1 žlica organske kave
1 žličica burbon vanilije
šalice kakaova maslaca
glazura:
pola šalice agavina sirupa
pola šalice kakaa u prahu
šalice kokosova ulja
šalice sjeckanih lješnjaka
Za tijesto obložiti kalup masnim papirom. Uvijek prvo treba miksati orašaste plodove dok se ne dobije brašno. Kada dobijemo brašno, miksamo sve ostale sastojke dok se smjesa ne poveže. Za kremu sve sastojke zajedno miksamo dok se ne dobije gusta smjesa i po potrebi dodajemo još mlijeka od lješnjaka. Za glazuru zajedno miješamo agavin sirup, kokosovo ulje i kakao te na kraju dodamo sjeckane lješnjake. Glazura se prelijeva po već ohlađenoj torti te se torta ponovno sprema u hladnjak.