Play ponuda
Play ponuda
Večera za 5 na selu

Isprobajte recept za Saneline pohane rolice i ukusni cheesecake bez želatine!

Sanela Horvat za predjelo je poslužila pohane rolice sa šunkom i sirom te francusku salatu, za glavno jelo pripremila je teleću koljenicu s prilogom, a cheesecake bez želatine izazvao je najviše reakcija.

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 3.6.2021. u 12:00
Play ponuda

Predjelo: Panirane rolice od šunke i sira s francuskom salatom

Sastojci:

200 g kuhane šunke

200 g topljenog sira

krušne mrvice 

oštro brašno 

2 jaja 

100 g grašaka 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

100 g  mrkve

100 g krumpira 

2 jaja 

200 g majoneze 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
NAPETO PRED FINALE

Povratak bildera najviše iživcirao Filipa i Dragu: 'Maksimalno ćemo gristi da ih izbacimo!'

100 g milerama

nekoliko kiselih krastavaca

Priprema:

Listiće sira omotati u listiće šunke te uvaljati u brašno, jaja i krušne mrvice. Pohati na ulju dok ne porumeni. Povrće za salatu skuhati i ohladiti pa sve zajedno pomiješati s majonezom i mileramom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Glavno jelo: Teleća koljenica s kuhanim krumpirom i graškom

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Sastojci:

1 mrkva

1 luk

½ korijena celera

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

1 teleća koljenica

sol

brašno

majčina dušica

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

list peršina

1 dl bijelog vina

1 kg krumpira

200 g graška

Priprema:

Teleću koljenicu posoliti i uvaljati u brašno pa popržiti na vrućem ulju. Dodati mrkvu, luk, celer i začine. U posudu uliti vode do pola te vino i pustiti da se kuha dva sata. Servirati uz umak od povrća koje se kuhalo, a za prilog poslužiti kuhani krumpir i grašak lagano popirjan na maslacu.

Desert: Cheesecake

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Sastojci:

200 g keksa 

200 g maslaca 

500 g mascarponea 

1 vanilin šećer 

100 g šećera 

korica limuna 

400 g milerama 

šumsko voće 

Priprema:

Kekse zdrobiti i pomiješati s maslacem. Staviti na pleh posipan šećerom i zapeći 5 minuta na 250 stupnjeva. Napraviti žutu kremu od jaja, mascarponea, šećera, vanilin šećera i malo korice limuna te izliti na biskvit. Vratiti u pećnicu i peći na 180 stupnjeva oko 30 minuta. Smiksati mileram, dvije žlice ulja i malo šećera te preliti na vrh kolača. Ostaviti još 5 minuta u ugašenoj pećnici. Prokuhati zamrznuto šumsko voće s malo šećera i preliti po kolaču ili servirati sa strane. Kolač se mora hladiti 24 sata. 

Image
Foto: RTL
Image
RTL
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
I DALJE SU PRIJATELJI

Marija za RTL.hr o večeri i čestitkama sa svih strana: 'Partner Ante iz 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' me odmah nazvao'

Play ponuda

Više s weba