Predjelo
Malo crveno, malo plavo
Pečena crvena paprika - pet komada
Krem sir - pet jušnih žlica
Malo češnjaka i peršina
Skuhani krakovi hobotnice - pet komada
Brašno
Jaja
Krušne mrvice
Ispeći paprike i oguliti ih, a potom napuniti začinjenim sirom. Nakon toga, potrebno ih je uvaljati u brašno, jaje i na kraju krušne mrvice te sijedi prženje u ulju. Hobotnicu skuhati u vodi, odvojiti krakove koji se uvaljaju u brašno, jaja te krušne mrvice, a onda pržiti u ulju.
Prilikom serviranja staviti žlicu tartar umaka na tanjur te na umak papriku i krak hobotnice.
Glavno jelo
Brudet od grdobine na palenti
Grdobina oko 3 kilograma
Kapula- dvije glavice
Češnjak - četiri režnja
Maslinovo ulje - 3 dcl
Bijelo vino da pokrije sve sastojke
Papar
Sol
Crvena paprika
Palenta500 grama
Sušena rajčica 100 grama
Grdobu očistiti i oguliti te iskomadati
Sve sastojke (osim palente i rajčice) staviti odjednom u posudu u kojoj se kuha te dobro izmiješati da se sve spoji te staviti kuhati jedno sat vremena. Za palentu staviti vodu sa soli i malo maslinovog ulja. Kad zavrije dodati palentu i rajčicu. Potom izliti u kalup po želji da se malo ohladi. Slagati komad palente i ribu preko toga
Desert
Beze rolada s kremom od mascarponea, pistacija i voća
Bjelanjci - četiri komada
Šećer - 160 grama
Gustin - jedna žlica
Prstohvat soli
Vrećica vanilin šećer
Sok od limuna - jedna žlica
Mascarpone 200 grama
Vrhnje za šlag100 grama
Šećer u prahu- dvije žlice
Ekstrakt vanilije - jedna žličica
Pasta od pistacija 20-30 grama
Voće po želji
Bjelanjke posolimo te miksamo dok ne pobijele, a postepeno im dodajemo šećer i vanilin šećer. Kad dobijemo čvrstu smjesu, doda se prosijani gustin i sok od limuna. Limobložiti papirom za pečenje i ravnomjerno premazati smjesu te peći nekih 20 minuta na 150 stupnjeva. Kad je gotova kora, okrenuti je na drugi papir za pečenje kojeg smo prethodno dobro posuli šećerom u prahu. Kad se ohladi maže se kremom i posipa voćem po želji te zarola.
Preporučuje se hlađenje. Za kremu izmiješamo sve navedene sastojkemascarpone, šećer, pastu od pistacija, vrhnje za šlag nakon čega ih malo ohladimo u hladnjaku. Kada se kora ohladila, potrebno je premazati kremom i po njoj poslagati voće te zarolati. Roladu staviti u frižider da se ohladi.