Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
GASTRO FANTAZIJA

Isprobajte recepte Antonije Pedišić i glavno jelo od 'vražje matere': 'Ovo je bilo 10 klasa iznad svega'

Ovotjedna pobjednica RTL-ovog kulinarskog showa 'Večera za 5 na selu', 51-godišnja Antonija Pedišić je oduševila sveprisutne svojim jelima koja izgledaju poput menija u ribljem restoranu. Gospođa iz Primoštena je kao predjelo poslužila 'Nešto crveno, nešto plavo', a za glavno jelo 'Brudet od grdobine na palenti', a desert je sve oduševio!

Image
Foto: RTL
RTL.hr/ 3.12.2022. u 18:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predjelo

Malo crveno, malo plavo

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Pečena crvena paprika - pet komada

Krem sir - pet jušnih žlica

Malo češnjaka i peršina

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Skuhani krakovi hobotnice - pet komada

Brašno

Upravo se čita

Image
HIT

TKO NA OVU SCENU NIJE PLAKAO? Pogledajte još jednom kultnu scenu iz serije 'Dadilja'

Jaja

Krušne mrvice

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ispeći paprike i oguliti ih, a potom napuniti začinjenim sirom. Nakon toga, potrebno ih je uvaljati u brašno, jaje i na kraju krušne mrvice te sijedi prženje u ulju. Hobotnicu skuhati u vodi, odvojiti krakove koji se uvaljaju u brašno, jaja te krušne mrvice, a onda pržiti u ulju.

Prilikom serviranja staviti žlicu tartar umaka na tanjur te na umak papriku i krak hobotnice.

Glavno jelo

Brudet od grdobine na palenti

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Grdobina oko 3 kilograma

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kapula - dvije glavice

Češnjak - četiri režnja

Maslinovo ulje - 3 dcl

Bijelo vino da pokrije sve sastojke

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Papar

Sol

Crvena paprika

Palenta 500 grama

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sušena rajčica 100 grama

Grdobu očistiti i oguliti te iskomadati

Sve sastojke (osim palente i rajčice) staviti odjednom u posudu u kojoj se kuha te dobro izmiješati da se sve spoji te staviti kuhati jedno sat vremena. Za palentu staviti vodu sa soli i malo maslinovog ulja. Kad zavrije dodati palentu i rajčicu. Potom izliti u kalup po želji da se malo ohladi. Slagati komad palente i ribu preko toga

Desert

Beze rolada s kremom od mascarponea, pistacija i voća

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Bjelanjci - četiri komada

Šećer - 160 grama

Gustin - jedna žlica

Prstohvat soli

Vrećica vanilin šećer

Sok od limuna - jedna žlica

Mascarpone 200 grama

Vrhnje za šlag 100 grama

Šećer u prahu - dvije žlice

Ekstrakt vanilije - jedna žličica

Pasta od pistacija  20-30 grama

Voće po želji

Bjelanjke posolimo te miksamo dok ne pobijele, a postepeno im dodajemo šećer i vanilin šećer. Kad dobijemo čvrstu smjesu, doda se prosijani gustin i sok od limuna. Lim obložiti papirom za pečenje i ravnomjerno premazati smjesu te peći nekih 20 minuta na 150 stupnjeva. Kad je gotova kora, okrenuti je na drugi papir za pečenje kojeg smo prethodno dobro posuli šećerom u prahu. Kad se ohladi maže se kremom i posipa voćem po želji te zarola.

Preporučuje se hlađenje. Za kremu izmiješamo sve navedene sastojke mascarpone, šećer, pastu od pistacija, vrhnje za šlag nakon čega ih malo ohladimo u hladnjaku. Kada se kora ohladila, potrebno je premazati kremom i po njoj poslagati voće te zarolati. Roladu staviti u frižider da se ohladi.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
hoće li zadiviti protukandidate?

Svestrana dama! Katija otkrila: 'Jednom tjedno imam emisiju, imam svoj salon, bavimo se maslinarstvom...'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba