Predjelo
Salid y Disfrutad- rižoto od cikle
Sastojci:
- arborio riža
- skuhana cikla
- luk
- temeljac za juhu
- sol i papar
- maslac
- slanina
- klice češnjaka
- svinjska mast
- tvrdi kozji sir
Izrada:
Luk dinstati na masti te dodati maslac. Dodati rižu te ju popržiti, a kasnije ju podlijevati temeljcem za juhu u vrućoj vodi. Ciklu samljeti u pire štapnim mikserom. Dodati pire u lonac kada se riža skuha. Začiniti po ukusu, a može se i dodati višnjevac i hren za aromu. Servirati na tanjur u kalup te smrviti komadiće pečene slanine za hrskavost te naribati tvrdi sir i staviti klice češnjaka na vrh.
Glavno jelo
Ginga- piletina i krumpir
Sastojci:
- pilić
- maslac sa začinima
- sol
- mladi krumpir
- grašak
- vrhnje za kuhanje
- maslac
- kukuruzno brašno
- svinjska mast
Izrada:
Raskoštiti pilića. Pod kožu mu staviti maslac sa začinskim biljem i nasoliti ga. Kroz zabatke i batkove te kroz krila i prsa probosti štapiće za ražnjiće. Peći ga na tepsiji premazanoj mašću 35 minuta na 200C. Mladi krumpir treba skuhati te oguliti. Umuljati ga u kukuruzno brašno te začiniti i postaviti na tepsiju i tako peći dok ne dobije tamnu koricu. Skuhani grašak izmiksati te kroz sito odvojiti ljuskice. Tada se doda maslac, sol i vrhnje za kuhanje te se ponovo miksa. Servirati po želji.
Desert
Božja ruka- pita od jabuke
Sastojci i izrada:
Prhko tijesto- tart
- 250 g glatkog brašna
- 120 g maslaca
- 120 g šećera u prahu
- 30 g bademovog brašna
- 50 g smućenog jaja
Sve sastojke pomiješati te pasirati odnosno istiskivati dnom dlana te skupiti dok se tijesto ne sjedini. Tijesto razvaljati te staviti na hlađenje. Kada se ohladi kalupom isjeći u krugove te staviti u kalupe. Površinu i tijesto posipati s malo oštrog brašna da se ne slijepi. U kalupima poslagati na tepsiju te peći 5-10 minuta.
Karamelizirana jabuka
- 500 g jabuka
- 200 g kristal šećera
- 50 g maslaca
- cimet
- bijelo vino
Jabuke oguliti i narezati na kockice. Šećer topiti dok ne posvijetli pa dodati na maslac, a kada se on rastopi dodati i jabuke. Miješati dok se sve ne rastopi i vino ispari. Dodati cimet i ostaviti hladiti.
Slastičarska krema
- 4 žumanjka
- 100 g šećera
- mahuna vanilije
- 50 g gustina
- 500 ml mlijeka
- 125 g maslaca
Miksati šećer i žumanjke dok ne posvijetle te dodati gustin. Mlijeko zakuhati te unutra ostrugati mahunu vanilije. Vruće mlijeko postepeno dodavati u mikser te miksati. Smjesu zagrijavati dok ne zgusne. Kroz sito procijediti da nema grudica i staviti na tepsiju koja će se hladiti na sobnoj temperaturi. Tepsiju prekriti folijom da se ne stvori kožica na kremi. U mlaku kremu dodati maslac I miksati. Kremu staviti u dressing vrećicu i dekorirati.