Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Za svaku pohvalu

Ispunila životni san: Nekada vozila kamion, a danas na vlastitom ranču uzgaja konje

Ljerka Jakušić energična je i vrlo aktivna domaćica, majka troje djece iz mjesta Šimunčevec, koja se preselila iz grada kako bi ispunila želju svoje obitelji.

Image
Press/ 29.7.2019. u 14:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prije je živjela u gradu, no odlučila se preseliti na selo kako bi imala vlastiti ranč za konje te uzgajala kokoši i purice. Na svom imanju Ljerka zajedno s obitelji uživa u, kako kaže, vlastitom komadiću raja na zemlji i prekrasnoj prirodi.

Image
Foto:
Image

„Iz Zagreba sam se preselila u Šimunčevec kako bih ispunila san svojim kćerima i osnovala ranč s konjima i domaćim životinjama. Prije deset godina smo došli ovdje, zaljubili se u ovo mjesto i pretvorili ga u ranč. Ovdje imamo konje i druge životinjice, imamo svoj vrt, uzgajamo povrće i sve što uzgojimo – jedemo“, kaže Ljerka, koja je sad u potpunosti posvećena radu na ranču, ali povremeno vozi kamion jer je nekada radila kao profesionalna vozačica.

„Mom mužu je bilo dosadno samom voziti kamion pa je rekao - 'ajde i ti položi za kamion pa da zajedno vozimo' - i tako smo zajedno vozili, a ujedno sam vidjela svijeta, točnije Europu i sigurno ne bih toliko putovala da nisam to radila. Kažu da je žena za volanom vrag na cesti, ali ja mislim da to nije točno, ja mislim da smo mi pažljivije“, priznaje današnja domaćica, koju je kćer nagovorila da se prijavi u show ‘Večera za 5 na selu’ zato jer Ljerka često kuha za svoju obitelj i svi su oduševljeni njezinim delicijama.

Image
Foto:
Image

„U 'Večeri za 5 na selu' želim pokazati ljudima da se može živjeti u prirodi i s prirodom. Tamo imate mir i spokoj, nije ništa užurbano, ne morate gledati na sat i život prolazi mirnije nego u gradu“, smatra Ljerka, koja za sebe kaže da je perfekcionistica u izradi jela te uvijek sve treba biti na svom mjestu, a preferira pripremu tradicionalnih jela. U njezinoj kući nitko neće ostati gladan jer, priznaje, uvijek skuha puno više nego što je potrebno, da svi budu siti i sretni.

Vedra i energična domaćica danas otvara tjedan Zagreba i okolice, a kako će proteći njezina večera – pogledajte u 20 sati na RTL-u!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Hmmm?

Jesu li se oni to zaljubili? Između Dragoljuba i Ljiljane frcaju iskre: 'Stvaraju mi se neki pomiješani osjećaji'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba